Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sistemul public de sănătate, reformat în 2023. Macron admite: problemele din sectorul sanitar, agravate de lipsa personalului medical
WhatsApp
Îmbunătăţirea situaţiei în sistemul public de sănătate este un obiectiv prioritar al acestui an în Franţa, anunţă preşedintele Emmanuel Macron. Deşi spune că nu există soluţii miracol, el avansează mai multe propuneri, între care promovarea medicinei preventive.
Macron trebuie să "facă o pauză" în privința reformei pensiilor din Franța, spun sindicatele

Pentru a menţine sistemul în funcţiune şi a continua îngrijirea francezilor, preşedintele a cerut o mai bună organizare a activităţii, a fluxurilor, a echipelor şi a timpului de lucru în spitale, pentru a nu se mai ajunge la epuizarea personalului medical şi a creşte atractivitatea pentru aceste profesii în rândul tinerilor.

Sistemul public de sănătate, reformat în 2023

 

Soluţia pentru viitor este de a avea o medicină preventivă, adică o investiţie rentabilă pentru naţiune şi pentru sănătatea noastră colectivă. Am început deja să o facem de câţiva ani, prin campanii de vaccinare, depistare şi diagnosticare preventivă a bolilor, dar trebuie să mergem şi mai departe. Avem nevoie de o medicină care să permită evitarea actelor medicale inutile şi reducerea mortalităţii ce poate fi evitată“, afirmă Emanuel Macron.

Preşedintele francez a promis o mai bună salarizare pentru medicii şi asistenţii care vor dori să meargă în zonele aşa-numite deşert medical, unde nu există nici un fel de personal medical. De asemenea, statul va continua să investească masiv în sănătatea publică, după ce, în primul mandat al lui Macron, au fost alocate 12 miliarde de euro pe an pentru creşterea salariilor cadrelor medicale şi 19 miliarde pentru investiţiile în spitale.

Macron admite: problemele din sectorul sanitar s-ar agrava pe viitor din cauza lipsei personalului medical

 

Problemele din sectorul sanitar francez, care se confruntă cu spitalele supraaglomerate şi cu lipsa de personal în zonele rurale, s-ar putea agrava în următorii ani, a declarat preşedintele Emmanuel Macron într-un discurs de Anul Nou adresat personalului din domeniul sănătăţii.

"Ne confruntăm cu o situaţie care s-ar putea înrăutăţi în ceea ce priveşte personalul medical", a declarat Macron, făcând referire la îmbătrânirea populaţiei din Franţa, ceea ce înseamnă, de asemenea, că un număr mare de medici şi asistente se pensionează în prezent, de cele mai multe ori fără a fi înlocuiţi cu personal la fel de calificat.

Sectorul sanitar din Franţa a întâmpinat greutăţi în ultimii ani, odată cu pandemia de COVID-19 - când mulţi lucrători medicali au ales să renunţe la profesie -, situaţie care îngreunează faptul că resursele sunt deja limitate în spitale şi cabinete medicale. Subliniind priorităţile guvernului pentru sectorul sanitar, liderul francez a spus că nu este suficientă majorarea salarială pentru a face profesia mai atractivă, adăugând că guvernul său va depune eforturi pentru intensificarea recrutării personalului medical şi creşterea cooperării în cadrul sistemului de sănătate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel