Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Simona Halep s-a retras de la Bad Homburg și a aflat adversara de la Wimbledon: "M-am trezit cu gâtul blocat"
WhatsApp
Simona Halep s-a retras de la turneul din Germania, acolo unde ar fi întâlnito pe canadianca de origine româncă, Bianca Andreescu. 
Simona Halep și noile dezvăluiri în cazul acuzațiilor de dopaj - ITIA face un anunț crucial

 Fostul număr unu mondial Simona Halep s-a retras vineri din semifinala turneului de tenis de la Bad Homburg, din Germania, acuzând o problemă la gât, cu câteva zile înainte de începerea turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Românca în vârstă de 30 de ani trebuia să joace împotriva canadiencei de origine română Bianca Andreescu, care va evolua în finala turneului WTA 250 împotriva unei franțuzoaice - fie Alize Cornet, fie Caroline Garcia, cele două urmând să se întâlnească în cealaltă semifinală.

"Îmi pare rău că a trebuit să mă retrag astăzi înainte de meciul meu din semifinală", a declarat Halep, aflată în prezent pe locul 19, citată de organizatori.

"Din păcate, m-am trezit în această dimineață cu gâtul blocat, iar acest lucru nu îmi permite să performez cât mai bine."

 

Simona Halep - Karolina Muchova, la Wimbledon

 

 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 19 mondial, o va avea ca adversară pe Karolina Muchova din Cehia (locul 82 WTA), pe care nu a mai întâlnit-o anterior, în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri

Halep, câştigătoarea trofeului la Wimbledon în 2019, ocupă poziţia a 16-a pe lista capilor de serie la ediţia din acest an a competiţiei londoneze.

Sorana Cîrstea, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 21, va juca în primul tur cu sârboaica Aleksandra Krunic (53 WTA), pe care a învins-o anterior de trei ori în patru confruntări.

Gabriela Ruse (55 WTA) va avea cea mai dificilă misiune în primul tur la All England Club, împotriva americancei Coco Gauff, a 12-a jucătoare a lumii.

Irina Begu (43 WTA) va evolua în meciul său de debut împotriva georgienei Ekaterine Gorgodze (112 WTA), în faţa căreia s-a impus în singurul lor duel anterior.

Ana Bogdan (109 WTA) o va întâlni la rândul ei pe ucraineanca Daiana Iastremska (74 WTA), cea care a învins-o pe reprezentanta ţării noastre ambele meciuri precedente.

Adversara Irinei Bara (121 WTA) va fi franţuzoaica Chloe Paquet (101 WTA), jucătoare pe care a învins-o la singura confruntare din circuitul profesionist, în timp ce Mihaela Buzărnescu (126 WTA) va evolua, tot în premieră, împotriva germancei Natasja Schunk (156 WTA).

Americanca Serena Williams, fostă nr. 1 mondial şi câştigătoarea a 23 de titluri de Mare Şlem, care a primit un wild card din partea organizatorilor de la Wimbledon, va juca în primul tur împotriva franţuzoaicei Harmony Tan.

Principala favorită de la Wimbledon, poloneza Iga Swiatek, actualul lider al clasamentului mondial, care vine după o serie de 35 de victorii consecutive în circuitul profesionist, o va înfrunta în meciul său de debut pe croata Jana Fett, venită din calificări.

Britanica Emma Răducanu, campioana en titre de la US Open, va avea parte de un prim tur dificil, în care adversară va fi belgianca Alison van Uytvanck.

Canadianca de origine română Bianca Andreescu o va înfrunta la rândul ei în primul tur pe americanca Emina Bektas.

Ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon va beneficia de premii record în valoare de 40.350.000 de lire sterline, însă circuitele WTA şi ATP au anunţat că nu vor acorda puncte, ca urmare a deciziei organizatorilor britanici de a nu permite prezenta jucătorilor ruşi şi belaruşi, ca urmare a invaziei din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel