Discursul senatoarei PSD a fost semnalat de fizicianul Cristian Presură, care a participat la dezbaterea din Parlament.
„Noi trăim în capitalismul supravegherii, în momentul ăsta se extrag informaţii din noi [...] am citit eu odată cifra aia cu multe zerouri de 10^27 biţi de informaţie pe care unii le utilizează pentru a ne controla comportamentele. De asta dacă măcar suntem resursă, trebuie să plătească dividentul [..] atât de nouă este tehnologia, încât tare mă tem că multe studii sunt interesate, plătite de unii sau de alţii, ştim din istoria ştiinţei, eu sunt doctor în epistemologie”, a declarat Gabriela Creţu.
„Îmi pare rău ca trebuie sa fac referire la politica, dar pana la urma cred ca asta lămurește misterul cum un ONG mic ca STOP 5G România a fost primit la audieri in Senat. De fapt, cred ca e exact pe invers. Doamna senator Gabriela Crețu (PSD) pare ca se teme de 5G / surveillance / control, asa încât a rugat ea ONG-ul sa facă un memoriu si sa vina cu el "din partea societății civile"!“, mai scrie fizicianul Presură pe pagina sa, în postarea referitoare la discursul senatoarei PSD.
(13:50) Senator Gabriela Crețu : e vorba de dezvoltarea acelor "industrii" care vor înlocui forța umană și omul cu roboți și inteligență artificială pe de o parte cu consecințele sociale despre care am mai discutat";
(1:21:30) Senatorul Gabriela Crețu: "inteligență artificială prelucrează cantități de informație pe care noi nici nu le imaginăm, creează algoritmi pe care noi nici măcar nu îi înțelegem și S-AR PUTEA SĂ NE CONDUCĂ ȘI PE NOI LA MOMENTUL ASTA!" La remarcă senatorului Ecaterina Andronescu că 5G-ul poate face mașinile să meargă singure și să scăpăm de traficul pe care îl avem, doamna Crețu continuă: "eu cred că dacă mai conducem mașină, mai antrenăm inteligență. Mă tem să nu cădem în partea cealaltă în care efectiv să fim inutili. V-am mai spus eu că ASTA ESTE PRIMUL MARE EXPERIMENT GLOBAL, ASTA CU COVID-UL, ÎN CARE VOM AFLĂ CARE SUNTEM UTILI ȘI CARE SUNTEM INUTILI";
(48:40) Senatorul Gabriela Crețu: "odată cu lumea digitală se creează o nouă realitate, care este strict privată, pe care nu o înțelegem la nivel public, pe care nu o controlăm și nici nu o impozităm, că să spunem așa".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News