Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sebastian Kurz acuză un nou antisemitism în Europa, după ce chiar el a fost acuzat de ură împotriva românilor
WhatsApp
Cancelarul austriac Sebastian Kurz acuză grupurile de migranți că aduc în Europa un nou antisemitism. Este vorba despre același Sebastian Kurz, care oridecâte ori a avut ocazia a criticat dur românii, până la limita xenofobiei

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a acuzat joi unele "grupuri de migranţi din Afganistan şi Cecenia, de exemplu" că aduc parţial un nou antisemitism în Europa, informează AFP. 

"Avem - printre grupurile de migranţi veniţi din Afganistan, de exemplu, sau ceceni - cele mai mari probleme de integrare" faţă de alţi migranţi veniţi din alte ţări ale Europei, a spus Kurz în cursul unei conferinţe de presă în faţa jurnaliştilor străini la Viena. 

Afirmând că se bazează pe statistici şi studii asupra integrării diferitelor grupuri de străini în Austria şi adăugând că "nu trebuie niciodată generalizat", Kurz a relatat diferitele probleme întâlnite în special cu aceste grupuri. 

"Aceasta se leagă de faptul că pentru persoane din cercuri culturale mai îndepărtate este dificil să înveţe limba germană, că ele au adeseori un nivel de educaţie mai redus, că ele importă tradiţii şi religia lor în Austria, parţial un nou antisemitism, pe care noi trebuie să-l combatem", a spus el. 

"Este o mare provocare pentru integrare. Şi cu cât numărul lor este mai mare, cu atât provocarea normal mai mare", a adăugat Kurz. 

Discursul lui Kurz despre români 

 "Nu știu dacă Sebastian Kurz are ceva cu românii. Dar a lovit mereu în români în discursurile sale. Rar a mai băgat și câte un bulgar, câte un ungur. Cuvântul român era ceva standard. Eu cred de fapt că Austria vrea să înlocuiască forța de muncă actuală cu una mai ieftină. De exemplu, slovacele au fost primele care au venit să îngrijească bătrâni în Austria. Pe urmă au venit ungurii, bulgarii și românii. În ultimul an, slovacii și-au crescut prețul, care merge de la 70 de euro în sus pe zi," spunea în urmă cu o lună Erich Mocanu, fondatorul organizației AEBS, la interviurile stiridiaspora.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel