Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Se redeschid centrele de vaccinare din România 
WhatsApp
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că din toamnă, în cazul în care va exista interes, se vor putea deschide centre de vaccinare anti-COVID-19 şi în unităţi medicale.
România decontează vaccinuri și pentru adulți începând cu 1 decembrie

"Sunt convins că în această toamnă, mai ales dacă va veni vaccinul cu noua formulă şi va exista interes pentru vaccinare, acest inconvenient va fi depăşit, noi ne organizăm ca să putem să facem vaccinare şi în alte instituţii medicale cu excepţia medicilor de familie. O să promovăm acte normative în acest sens încât toate unităţile medicale să poată să organizeze centre de vaccinare şi împotriva COVID ca să nu existe ştiu eu limitarea accesului oamenilor la vaccinare să trebuiască să meargă la 50 de km să se vaccineze să se poată vaccina mult mai aproape de domiciliu. (...) Suntem medici, avem pacienţi pe listă şi măcar pacienţii de pe listă ar trebuie să îi vaccinăm dacă ei doresc. Aşa cred eu. (...) Ca să putem să controlăm această campanie de vaccinare, nu în sensul controlului, ci în sensul oferirii accesului la vaccinare pentru pacienţi vom deschide centre de vaccinare în unităţi medicale. Dar vă aduc aminte că şi cabinetul medicului de familie este totuşi o unitate medicală", a susţinut ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă. 

 

OMS: E nevoie de noi vaccinuri pentru a salva vieți

 

Vaccinurile anti-COVID-19 au salvat milioane de vieţi, dar nu au redus în mod decisiv transmiterea virusului, a precizat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA.

Organizaţia lansează un apel către cercetători pentru dezvoltarea unor noi vaccinuri, care să reducă numărul infectărilor: în caz contrar, există în continuare riscul dezvoltării unor variante de virus împotriva cărora vaccinurile să fie mai puţin eficiente. Vaccinuri mai uşor de administrat ca până acum, sub formă de spray nazal spre exemplu, sunt de asemenea necesare, a mai spus OMS.

''Chiar şi acolo unde acoperirea vaccinală este de 70%, dacă un număr semnificativ de lucrători sanitari, vârstnici şi persoane aparţinând altor grupuri de risc rămân nevaccinate, vor exista în continuare decese, presiunea asupra sistemelor sanitare va continua, iar recuperarea globală va fi în pericol'', a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS şi-a actualizat de asemenea obiectivele de vaccinare. Îşi propune acum să vaccineze cu două doze 100% din lucrătorii sanitari, persoanele cu vârsta peste 60 de ani şi persoanele care sunt în mod deosebit expuse riscului din cauza unor condiţii medicale preexistente din fiecare ţară.

Obiectivul precedent de a vaccina 70% din populaţia totală a tuturor ţărilor până la jumătate anului a fost ratat. Până la sfârşitul lui iunie, doar 58% dintre ţări au îndeplinit acest obiectiv.

Potrivit unui studiu realizat de Imperial College London şi publicat în The Lancet în iunie, vaccinările împotriva coronavirusului au salvat circa 20 de milioane de vieţi. Cu toate acestea, în ţările sărace, doar 28% dintre vârstnici şi 37% dintre lucrătorii sanitari au fost vaccinaţi, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel