Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Se recalculează pensiile în Italia: cele mai mici vor crește cel mai mult. Pensiile foarte mari, creștere minimă
WhatsApp
Se recalculează pensiile în Italia: acestea vor fi indexate în funcție de cuantum, cu un procent din rata inflației: astfel, cele mai mici pensii vor beneficia de cele mai mari creșteri, iar pensiile cele mai mari vor crește cel mai puțin. 

Măsura face parte din cel de-al treilea pachet de amendamente al Guvernului Meloni la legea bugetului și, până la aprobarea definitivă a textului, multe lucruri s-ar putea schimba în continuare. În cea mai recentă versiune a legii, creșterea pentru pensiile mai mari de până la cinci ori decât cea minimă garantată (circa 2.626 euro) a fost regândită de la 80 la 85% din procentul inflației. 

Pentru pensiile cele mai mari creșterile sunt revizuite cu o reducere suplimentară a procentului: de la 55% cât se dorea creșterea inițială, la doar la 53% din procentul inflației. Pentru cele între cinci și șase ori pensia minimă: revizuire a creșterii de la 50% la 47% din rata inflației. Pentru cei care încasează o sumă între șase și opt ori pensia minimă, creșterea a fost revizuită de la 40% la 37% din procentul inflației. Pentru cine câștigă între opt și zece pensii minime creșterea a fost regândită de la 35% la 32% din procentul inflației. 

De asemenea, reevaluarea nu se va face pentru toată lumea în ianuarie a anului 2023. Pentru patru milioane de pensionari, aceasta va fi amânată în următoarele luni din cauza întârzierilor acumulate la recalcularea altor pensii, transmite secretarul general al Casei Italiene de Pensii, Ivan Pedretti, conform Corriere

 

Cu cât vor crește pensiile în Italia, în sume clare 

 

Pensiilor cu o valoare de până la patru ori mai mare decât cea a pensiei minime INPS de aproximativ 526 de euro, sau pensiilor de aproximativ 2.100 de euro brut pe lună, li se garantează o reevaluare integrală, ceea ce înseamnă că vor avea o creștere netă de de 7,3% ceea ce înseamnă în jur de 153 de euro. 

Pentru pensiile de până la 5 ori minim, reevaluarea va fi de 85% și nu 80%, așa cum s-a propus la început, creșterea netă va fi deci de 6,2% ceea ce înseamnă 162 de euro. Creșterea va fi din ce în ce mai mică cu cât pensiile devin mai mari: pentru o pensie de aproximativ 3.150 de euro, care depășește de șase ori minimul, aceasta va avea o reevaluare de 53% din procentul inflației, în loc de 55%. Creșterea va fi așadar în jur de 121 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel