Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Schimbare MAJORĂ pentru românii care merg la muncă în străinătate. Guvernul a făcut anunțul 
WhatsApp
Autoritățile vor să ofere garanții suplimentare pentru românii care merg să muncească în alte state. Proiectul de modificare a Legii privind protecția românilor care lucrează în străinătate a fost discutat, miercuri, în primă lectură, în ședința de Guvern. 
Foto ILUSTRATIV

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, prin modificarea legii se oferă garanții suplimentare muncitorilor români în ceea ce privește legalitatea contractelor cu angajatorii, dar și în privința condițiilor specifice de călătorie și siguranța transportului până în țara de destinație.

Astfel, agențiile de plasare a forței de muncă în străinătate vor fi obligate să informeze lucrătorii asupra condițiilor și regulilor speciale de intrare în statul de destinație, să asigure transportul în țara de destinație, prin firme autorizate și să informeze ITM cu privire la persoanele plasate la muncă în străinătate, înainte de plecarea acestora și, lunar, cu privire la contractele încheiate.

Pe de altă parte, proiectul prevede înăsprirea sancțiunilor pentru cazurile de nerespectare a prevederilor legale privind medierea și plasarea forței de muncă în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel