Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SCANDAL uriaș în Justiție. Ședință cu scântei a plenului CSM pentru validarea conducerii Inspecției Judiciare
WhatsApp
Scandal în Justiție pe marginea validării conducerii Inspecției Judiciare. Procuroii CSM ar putea boicota ședința de validare a judecătorului Lucian Netejoru la șefia Inspecției Judiciare.

UPDATE Procurorii CSM au boicotat ședința de plen a CSM. Din lipsă de cvorum, ședința se va amâna.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunește, marți, pentru validarea rezultatelor concursului pentru numirea în funcția de inspector șef al Inspecției Judiciare, potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul instituției.

Judecătorul Lucian Netejoru a obţinut încă un mandat la şefia Inspecţiei Judiciare, în urma concursului organizat pe 28 martie de Consiliul Superior al Magistraturii, el fiind unicul concurent.

Procurorii CSM NU sunt de acord cu numirea lui Lucian Netejoru

 

Potrivit informațiilor Antena 3, e posibil ca plenul de astăzi să nu se țină pentru că s-ar putea să nu fie cvorum. O parte din procurorii CSM nu sunt de acord cu numirea lui Lucian Netejoru la conducerea Inspecției Judiciare.

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a ajuns la CSM și transmite că a venit la ședință în calitate de ministru interimar și rolul CSM e să fie garantul independenței justiției. Ana Birchall nu avea informații despre acest subiect și a aflat de la jurnaliști că este posibilă absența procurorilor din CSM. 

Ședința plenului CSM este programată de la ora 8.15, iar pe ordinea de zi se mai află organizarea concursului pentru numirea în funcţia de procuror-şef al controversatei Secţii pentru investigarea infracțiunilor în Justiție, al cărei artizan este Tudorel Toader. La acest moment, Secția specială de anchetare a magistraților este condusă de procurorul Adina Stan, propusă de Tudorel Toader la șefia DNA în locul Laurei Codruța Kovesi și respinsă de președintele Klaus Iohannis.

Lucian Netejoru a obţinut postul de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare cu punctajul maxim de 100 de puncte. Netejoru a obţinut, astfel, un mandat de încă trei ani la conducerea secţiei, după ce a susţinut interviul în faţa şefei CSM, Lia Savonea, care a condus comisia din care au mai făcut parte Evelina Oprina, Victor Alistar, Andreea Chiş şi Florin Deac.

Mandatul lui Lucian Netejoru la Inspecția Judiciară s-a încheiat pe 1 septembrie anul trecut, însă din acel moment, el a condus instituția ca interimar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel