Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scandal Rareș Bogdan - Aurescu. Pavel Popescu: "Consulatele sunt praf. 6 milioane de români din Diaspora sunt deconectați" 
WhatsApp
Este scandal uriaș între Rareș Bogdan și ministrul de Externe Bogdan Aurescu. După ce Rareș Bogdan a spus că l-ar fi dat afară oricând din funcție pe Aurescu, iar cel din urmă a reacționat, acum deputatul PNL, Pavel Popescu spune că din cauza incompetenței lui Aurescu 6 milioane de români din diasporă sunt deconectați de România. 

Bogdan Aurescu a fost dorit de președintele Klaus Iohannis în fruntea ministerului de Externe pentru a nu pune un om de partid, însă pare că lucrurile s-au agitat în ultima perioadă. 

„M-am tot gândit cum ar fi mai bine să scriu această postare: varianta lungă, care mi-ar lua cateva zile doar pentru a înșira cele câteva sute de motive pentru care domnul ministru Aurescu ar trebui să plece instant din fruntea MAE, varianta scurtă sau varianta medie. Am ales varianta medie. Domnul ministru Aurescu conduce un minister parțial fosilizat, populat în diverse locuri (dar în poziții cheie din păcate) cu diferite ce au o orientare (voită sau din pură prostie și lipsă de viziune) mai degrabă împotriva statului român decât în interesul său. Fără doar și poate, MAE este populat și cu profesioniști incontestabili, diplomați de carieră excepționali, ambasadori și funcționari publici competenți care, din păcate, trăiesc un soi de Sindrom Stockholm generalizat, cu excepția momentelor în care, pe la colțuri, au curajul să spună cât de dezastru a ajuns Ministerul de Externe al României. Repet, nu cred că mi-ar ajunge timpul să înșir aici ocaziile prin care România a pierdut și pierde enorm în plan internațional din cauza politicilor și pozițiilor absolut aberante ale MAE: Schengen, Ucraina, Viza Waiver, jocul pe scena UE, o poziționare mai asumată pe Rusia, China, Iran și alte spețe, o altă abordare mai curajoasă pe parteneriatul strategic cu SUA, etc”, scrie pe Facebook vicepreședintele PNL Pavel Popescu.

Popescu spune că românii din Diaspora suferă atunci când au nevoie de servicii consulare: "Nu există personal calificat, salariile sunt mizerabile"

 

El a mai spus că cele șase milioane de români din Diaspora „sunt astăzi deconectați total de această țară, pentru că între ei și noi nu mai există capacitate reală de comunicare”.

„Consulatele României de pe tot globul sunt praf, serviciile consulare sunt inexistente, suntem printre puținele țări care nu și-au externalizat aceste servicii, nu există personal calificat, salariile sunt absolut mizerabile. Toate acestea se întâmplă în timp ce sute de tineri competenți, toți cu școli făcute în Londra, Paris. Washington D.C. sau Tel Aviv, care își doresc să intre în MAE pentru că își iubesc cu adevărat țara, pică în mod suspect examenul de intrare în corpul diplomatic. Simultan cu eșecul lor, progenituri sau pile incompetente ale acelor fosilizate în minister, pleacă pe bandă rulantă în întreaga lume să România. Politic vorbind, gestul absolut absurd al domnului Aurescu la adresa Prim-Vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, liderul grupului europarlamentarilor români PPE, pe care îl acuză de discurs rusofil, este un atac la adresa Partidului Național Liberal. Nu ar fi primul, ne-am obișnuit deja cu atitudinea extrem de arogantă și invincibilă a domnului Aurescu în fața oricăror contestatari ai săi, indiferent de poziția pe care o au în statul român”, mai spune Pavel Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel