Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șapte militari de la Baza Kogălniceanu şi un civil, arestaţi preventiv. Sunt acuzați de furt de combustibil
WhatsApp
Cei şapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu şi un civil, reţinuţi de procurorii militari sub acuzaţia că au furat din unitatea militară şapte tone de combustibil - motorină şi kerosen, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, miercuri seară, printr-o decizie a Tribunalului Constanţa.

Măsura dispusă de judecători nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

„Admite propunerea formulată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti în dosarul penal nr. 444/P/2022. În baza (...) dispune arestarea preventivă a inculpaţilor (...) pe o perioadă de 30 zile. (...) Respinge cererile formulate de inculpaţii (...) de luare a măsurii controlului judiciar, precum şi cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu sau control judiciar formulate de inculpaţii (...). Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”, se arată în soluţia pe scurt dată de judecătorii Tribunalului Constanţa.

 

Este a doua anchetă a procurorilor care vizează furtul de combustibil de la Baza Kogălniceanu



Şapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu şi un civil au fost reţinuţi miercuri de procurorii militari, sub acuzaţia că au furat din unitatea militară şapte tone de combustibil - motorină şi kerosen.

„La data de 15.11.2022, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus reţinerea a şapte militari şi a unui civil cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. (...) Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, şi au sustras, în mod repetat, în cursul anului 2022, combustibil aparţinând unităţii militare, kerosen şi motorină, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal”, informaseră procurorii Parchetului Militar, printr-un comunicat de presă.

Aceasta este a doua anchetă a procurorilor care vizează furtul de combustibil de la Baza Kogălniceanu.

În noiembrie 2021, DIICOT a efectuat percheziţii într-o cauză vizând destructurarea unei grupări care fura motorină din Baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Procurorii susţineau că membrii acestei grupări au sustras diverse cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de Guvernul federal al SUA fiind de 2 milioane de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel