Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salvatorii reiau căutările în blocul din Craiova unde s-a produs o explozie. Nu se știe dacă mai sunt persoane sub dărâmături - Actualizare
WhatsApp
Salvatorii reiau în această dimineață căutările în blocul din Craiova unde s-a produs o explozie, aseară. Nu se știe dacă mai sunt persoane sub dărâmături. O persoană a decedat. Actualizare: cauza probabilă a exploziei, o scurgere de gaz. 

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

"Presupunem ca a fost o acumulare de gaze şi s-a produs o explozie neurmată de incendiu. Cercetările sunt în desfăşurare", au transmis joi reprezentanţii ISU Dolj.

În urma exploziei de miercuri seara o femeie a decedat sub dărâmături, după ce o parte din etajul 1 al blocului s-a prăbuşit.

De asemenea, o altă femeie a suferit arsuri pe 25% din suprafaţa corpului.

"O pacientă este internată în ATI pentru chirurgie plastică. Prezintă arsuri pe aproximativ 25% suprafaţă corporală, la nivelul fetei, membrelor superioare şi toracelui", a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova, dr. Cristina Geormăneanu.

Altă victimă se află încă în UPU, policontuzionată şi urmează sa fie eliberată din urgenţă.

"A primit îngrijiri medicale de urgenţă, a fost investigată. Nu necesită internare în spital. Va primi suport psihologic. Asistentul social se va ocupa de caz", a mai spus dr. Cristina Geormăneanu.

Știre inițială

 

Echipajele de intervenţie reiau, joi dimineaţa, acţiunile de căutare-salvare la blocul din municipiul Craiova unde, cu o seară în urmă, s-a produs o explozie în urma căreia o femeie a decedat sub dărâmături, iar alte trei persoane au fost transportate la spital.

Până în prezent nu se cunoaşte dacă ar mai putea fi persoane sub dărâmături şi se fac verificări pentru indentificarea tuturor persoanelor care se presupune că locuiau acolo.

Explozia a avut loc miercuri seara la un bloc de locuinţe de tipul P+1 din municipiul Craiova - un cămin de nefamilişti din cartierul Brestei. În urma exploziei s-a prăbuşit o parte a etajului 1.

Cauza producerii exploziei urmează să fie stabilită.

Potrivit ISU Dolj, aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil, iar pentru optimizarea misiunii de răspuns la nivelul judeţului a fost activat, pentru câteva ore, Planul roşu de intervenţie, care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului.

Acţiunile de căutare-salvare au fost suspendate pe timpul nopţii, urmând a fi reluate în cursul dimineţii de joi, iar la locul evenimentului a rămas o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului 1 Craiova pentru asigurarea măsurilor PSI, un echipaj IPJ şi un echipaj IJJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel