Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sabrina Ionescu face istorie în campionatul de baschet american
WhatsApp
O baschetbalistă de origine română face istorie în campionatul american, fiind prima jucătoare care a reușit un triplu-dublu în trei reprize, potrivit CNN.

Sabrina Ionescu de la New York Liberty este prima jucătoare din istoria WNBA care a reușit un triplu-dublu în trei sferturi. Vedeta lui New York Liberty, Sabrina Ionescu, a bătut recordul în înfrângerea de duminică a echipei sale, în fața lui Chicago Sky.

Pe lângă faptul că a devenit a patra jucătoare din istoria WNBA care înregistrează mai multe „triple-duble”, Ionescu este prima jucătoare care reușește această performanță în doar trei sferturi. Ea a avut 27 de puncte, 13 recuperări și 12 pase decisive în partida de duminică

În 2020, Ionescu a fost cea mai mediatizată debutantă în WNBA din ultima perioadă.

Sabrina Ionescu are ambii părinți români

 

O accidentare la gleznă a limitat-o la doar trei meciuri în primul său sezon și a continuat să o afecteze și în sezonul 2021. Drept urmare, liderul din toate timpurile la capitolul triplu-dublu în campionatul studențesc nu a mai fost prezența dinamică pe care o avea la echipa universității din Oregon. În 2022, Sabrina Ionescu a început să-și revină chiar dacă echipa sa are o serie de șapte înfrângeri. Duminică, ea avea o medie de 16,8 puncte, 5,7 recuperări și 5,1 pase decisive.

Evoluția lui Ionescu ar putea avea efecte semnificative pentru Liberty. Specialiștii susțin că în jurul jucătoarei cu origine română va fi reconstruită echipa din New York, alte vedete putând fi atrase de perspectivele proiectului.

Sabrina Ionescu este de origine româna, ambii părinți fiind români. Ea s-a născut în SUA, are 24 de ani și vorbește limba română, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel