Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
S-a terminat cu pedepsele cu suspendare. Șoferii care se urcă beți la volan merg direct la închisoare dacă fac accident
WhatsApp
Se schimbă Codul Penal în România. Șoferii care se urcă beți sau drogați la volan și fac un accident soldat cu victime 

Senatul a adoptat în unanimitate, astăzi, ca primă Cameră sesizată, completarea Codului Penal cu o prevedere conform căreia şoferii depistaţi băuţi la volan sau sub influenţa substanţelor interzise, dar şi cei care conduc fără permis vor merge direct la închisoare dacă produc un accident rutier soldat cu victime.

În România, 100 de persoane îşi pierd anual viaţa în accidente rutiere provocate de şoferi aflaţi în astfel de situaţii, preciza iniţiatorul propunerii legislative, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

El a amintit că în dezbaterile publice a denumit această lege "Anastasia", după numele unei fetiţe de patru ani, care a murit în faţa casei, după ce a fost lovită de o maşină la volanul căreia se afla un şofer fără drept de a conduce.

Precedente periculoase în România

 

În fiecare an, aproximativ 20.000 de persoane sunt trimise în judecată pentru şofat fără permis, sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, iar, după adoptarea propunerii legislative, judecătorii nu vor mai putea să suspende executarea pedepsei cu închisoarea.

În România au fost numeroase cazuri cu persoane care s-au urcat băute sau drogate la volan și au provocat accidente. Numai că decizia de a merge sau nu la închisoare depindea de subiectivismul judecătorului, astfel că în cazuri similare, unii au ajuns la închisoare, iar alți șoferi scăpau basma curată. Dacă legea va trece și de Camera Deputaților, legea se va aplica în mod unitar: închisoare pentru toți care fac accidente cu victime după ce s-au urcat băuți sau drogați la volan. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel