Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
S-a schimbat strategia căutarii lui Cristian Molnar. Primarul din Premariacco: "Pentru scafandri, treaba grea s-a terminat"
WhatsApp
Primarul din comuna Premariacco anunță schimbarea strategiei de căutare a lui Cristian Molnar. 

Au trecut două săptămâni de la fatidica zi de 31 mai, ziua tragediei de pe râul Natisone, atunci când cei trei tineri români și-au pierdut viața după ce debitul râului a crescut brusc

Două trupuri au fost deja găsite: cele ale Biancăi Doroș (23 de ani) și ale Patriziei Cormoș (21 de ani). Acestea au fost găsite pe 2 iunie. Fetele au fost transportate în România, la Satu Mare, în comuna din care sunt originare și au fost deja înmormântate.

Cristian Casian Molnar, iubitul de 25 de ani al Biancăi Doroș, încă nu a fost găsit.

Se caută pe malurile râului

 

După suspendarea căutărilor din cauza vremii rea ​​din ultimele zile, astăzi au fost reluate operațiunile efectuate de Pompieri și Protecția Civilă. Strategia a fost schimbată, iar căutarea se concentrează mai mult pe malurile râului. Primarul din Premariacco, Michele De Sabata, a dat vestea pe pagina sa de Facebook, acolo unde pune actualizări zilnice despre situație.

„Este a 14-a zi de căutări. Astăzi se vor verifica malurile. Pentru scafandri treaba cea mai grea s-a terminat. Astăzi, râul, după viitura de ieri, ar trebui să fie mai calm măcar după-amiază. Dronele sunt în continuare folosite," se arată în cea mai recentă postare a primarului din Premariacco. Ieri, 12 iunie, acesta a anunțat revenirea elicopterului ce aparține pompierilor pentru a-i sprijini pe cei 50 de salvatori implicați în căutarea tânărului dispărut.

O altă ipoteză luată în calcul este că trupului lui Cristian poate să fi ajuns în defileul râului. Aceasta este varianta care câștigă tot mai mult teren în rândul salvatorilor, având în vedere dificultatea de a-l găsi.

Defileul râului Natisone este o cavitate de origine vulcanică, cu pereți verticali și apropiați, care poate avea chiar și șase metri adâncime. Pentru a ajunge acolo este necesar un elicopter. „E foarte riscant să cauți acolo, avem nevoie de sprijin pentru scafandri cu asistență continuă din partea elicopterului care sosește zilnic de la Veneția”, sunt cuvintele primarului din Premiariacco, pentru televiziunea Telefriuli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel