Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rușii trec granița în Belarus pentru cumpărături, după ce marile companii au părăsit țara
WhatsApp
Rușii călătoresc în Belarus pentru a cumpăra produse ale companiilor care s-au retras din țara lor ca urmare a invadării Ucrainei. 
Trei români identificați și denunțați după ce au fost prinși că fură dintr-un supermarket italian

Shopping în Belarus este o nouă ofertă turistică pentru cetăţenii ruşi care duc dorul brandurilor de renume care au părăsit Rusia, în urma sancţiunilor impuse de către Occident, anunţă Asociaţia Tour Operatorilor din Federaţia Rusă (ATOR).

''Ruşii au început să meargă în excursii la cumpărături în Belarus, cumpărând produse de la mărci de renume care au părăsit Rusia.

Excursiile de cumpărături în Belarus devin extrem de populare în rândul cetăţenilor ruşi'', a mai precizat ATOR, explicând că în acest mod ruşii cumpără produsele companiilor care au părăsit Federaţia Rusă, în urma impunerii sancţiunilor occidentale.

Potrivit participanţilor la piaţă, turiştii ruşi interesaţi de această ofertă, cei care fac cumpărături, de regulă, merg la Minsk, în weekend, de vineri până duminică, şi în mare parte fac rezervări doar de camere de hotel. Ponderea acestor turişti este, potrivit diverşilor experţi, de la 10-15% până la 45% şi chiar mai mult. Unele dintre agenţiile de turism au de gând să lanseze deja excursii speciale de shopping. Cu toate acestea, majoritatea ruşilor care călătoresc în Belarus încă preferă vacanţele în sanatorii şi staţiuni.

În acelaşi timp, dacă înainte călătoriile în Belarus erau preferate de persoanele în vârstă, acum se înregistrează o creştere a cererii în rândul turiştilor, cu vârsta cuprinsă între 25-45 de ani, ceea ce creşte cererea pentru excursii cu vizitarea obiectivelor turistice şi excursii de weekend, relatează Rador. 

În Rusia încă se mai găsesc produse occidentale, deși companiile și-au anunțat oficial retragerea

 

Pentru berile Carlsberg, Heineken sau Bud, ''ultima comandă'' în Rusia a fost în martie, dar sticlele şi dozele cu etichete occidentale încă se găsesc pe rafturile magazinelor din Moscova, relatează Reuters vineri.

Disponibilitatea stocurilor de produse ale concernelor Anheuser-Busch InBev, Carlsberg şi Heineken demonstrează cât de greu este pentru producătorii străini să îşi retragă produsele ca reacţie la invazia rusă în Ucraina, apreciază agenţia citată, precizând însă că nu există suspiciuni privind încălcarea sancţiunilor împotriva Rusiei sau nerespectarea angajamentelor anunţate public.

Reuters a constatat că datele imprimate pe ambalaje dovedesc că producţia de bere din mărcile de top a continuat şi după comunicatele privind retragerea de pe piaţa rusă.

Carlsberg şi Heineken au anunţat încă din 9 martie că încetează producţia şi distribuţia în Rusia, la scurt timp după data de 24 februarie, când Moscova a declanşat războiul din Ucraina. În 11 martie, Anheuser-Busch InBev, care operează în Rusia în parteneriat cu producătorul de bere Anadolu Efes din Turcia, a comunicat că a cerut suspendarea licenţei pentru Bud.

Cea mai mare reţea de supermarketuri din Rusia, X5, precum şi magazinele Krasnoe & Beloe (K&B) au însă evident stocuri despre care Reuters nu a reuşit să obţină comentarii. Agenţia a găsit doze de bere Heineken produse la Sankt Petersburg, în 23 martie şi Carlsberg îmbuteliate la Tula, la sud de Moscova, în 29 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel