Argentina a fost una dintre primele țări care a utilizat pe scară largă vaccinul rusesc Sputnik V Covid-19.
Dar ulterior a apelat la Moderna și AstraZeneca atunci când Rusia nu a putut furniza suficiente doze pentru o a doua injecție, în timp ce țara se grăbea să oprească răspândirea variantei Delta în 2021.
Fondul suveran de investiții al Rusiei, care a finanțat vaccinul, a declarat: "Majoritatea dozelor de vaccin Sputnik V care au fost exportate au mers în Argentina. Chiar și președintele Argentinei a fost vaccinat cu Sputnik V. Astăzi, echipa națională a învins Franța la penalty-uri și a devenit campioană mondială. Coincidență? Nu credem”.
Aceasta vine după ce activistele anti-Kremlin Pussy Riot au fost împiedicate să ia cu asalt terenul de joc la finala Cupei Mondiale ca protest împotriva războiului din Ucraina, a relatat The Times.
Rusia a găzduit ultima ediție a Cupei Mondiale din 2018, dar nu a fost autorizată să participe la Qatar după o interdicție din partea FIFA în februarie, ca urmare a invaziei sale în Ucraina.
Ea se calificase anterior la baraj după ce a terminat pe locul al doilea în Grupa H în calificările UEFA.
Singurul meci al naționalei masculine a Rusiei din 2022 a fost o victorie cu 2-1 în fața Kârgâzstanului, în septembrie.
În bătăliile juridice de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, FIFA a susținut că lăsarea Rusiei să concureze ar putea provoca mai multe boicoturi și daune "ireparabile și haotice" pentru turneul său.
Printre celelalte țări care au anunțat producția de Sputnik V se numără India, China, Brazilia, Mexic și Egipt, conform Daily Mail.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News