Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia, REACȚIE după discuțiile dintre Trump și Iohannis: Pregătim CONTRAMĂSURI
WhatsApp
Rusia recționează după întâlnirea dintre președintele american, Donald Trump, și cel român, Klaus Iohannis.
vladimir putin

Ministerul Apărării din Rusia, Serghei Şoigu, anunță implementarea de către Moscova a unui set de contramăsuri susținând că situaţia în direcţia strategică vestică continuă să se deterioreze mai ales din cauza întăririi prezenţei NATO, în special în Polonia şi România, arată gazeta.ru, citată de Agerpres. Baza de la Deveselu a fost, de altfel, de la început motiv de declarații dure venite dinspre Rusia.

"Situaţia se caracterizează printr-o întărire a prezenţei militare a NATO în Europa de Est, prin desfăşurarea sistemului de apărare antirachetă american în Polonia şi România, prin extinderea cooperării militare a Alianţei cu Finlanda şi Suedia", a declarat Şoigu în deschiderea reuniunii Colegiului Ministerului Apărării de la Moscova.

Nu doar această chestiune nemulțumește Rusia, ci și faptul că SUA a testat o nouă rachetă de croazieră.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că SUA sunt în prezent în măsură să desfăşoare o nouă rachetă de croazieră cu lansare terestră în România şi Polonia, un scenariu pe care îl consideră drept o ameninţare la care Moscova trebuie să reacţioneze, informează Reuters.

Pentagonul a declarat luni că a testat o rachetă de croazieră cu configuraţie convenţională care şi-a atins ţinta după mai mult de 500 km (310 mile) de zbor, primul test de acest tip de la încetarea tratatului istoric de dezarmare nucleară în această lună.

Testul a urmat retragerii oficiale la 2 august a SUA din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) din perioada Războiului Rece, după ce au acuzat Rusia de încălcarea pactului, acuzaţie respinsă de Moscova.

Putin, care s-a exprimat de la Helsinki unde efectuează o vizită, a declarat că Washingtonul şi-ar putea utiliza sistemele existente în România şi Polonia pentru a lansa această rachetă, ceea ce înseamnă că ar putea să o desfăşoare uşor şi rapid dacă ar dori.

"Lansările acestei rachete pot fi efectuate de pe sistemele de (lansare) amplasate deja în România şi Polonia. Nu trebuie să schimbe decât software-ul. Şi nu cred că partenerii noştri americani vor informa nici măcar Uniunea Europeană în această privinţă. Aceasta implică noi ameninţări pentru noi la care trebuie să reacţionăm', a spus Putin.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel