Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Roverul Perseverance al NASA a ajuns pe Marte
WhatsApp
Roverul Perseverance al NASA, cel mai avansat laborator de astrobiologie trimis vreodată pe o altă planetă a străbătut joi atmosfera marțiană și a atins solul marțian în siguranță, în căutarea urmelor de viața microbiană pe Planeta Roșie, relatează Reuters.

Managerii misiunii de la Jet Propulsion Laboratory au izbucnit în aplauze și urale în timp ce semnalele radio au confirmat că roverul cu șase roți a rezistat coborârii și a ajuns în zona țintă din interiorul craterului Jezero, locul unui lac marțian acum dispărut.

Vehiculul robot a navigat prin spațiu aproape șapte luni, parcurgând 472 milioane km înainte de a intra în atmosfera marțiană cu 19.000 km pe oră.

Debarcarea a reprezentat cea mai riscantă parte a efortului de doi ani, în valoare de 2,7 miliarde de dolari, al cărui scop principal este de a căuta posibile semne fosilizate ale microbilor care ar fi putut trăi pe Marte în urmă cu aproximativ 3 miliarde de ani, când a patra planetă de la soare era mai caldă, mai umedă, oferind condiții favorabile vieții.

Două alte misiuni pe Marte sunt planificate pentru a prelua probele și a le returna NASA în următorul deceniu, informează MEdiafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel