Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românul care a îngrozit Marea Britanie, pedeapsă exemplară: (VIDEO) Fată de 14 ani, bunica și mătușa ei, bătute cu sălbăticie în propria casă
WhatsApp
Românul care s-a dat drept șofer de livrări Amazon pentru a intra cu forța în casa unei familii, unde a bătut o fată de 14 ani, pe mătușa și pe bunica ei, într-un atac șocant, a fost condamnat la 16 ani de închisoare, în Marea Britanie.
„Bestia din Luon” și-a primit pedeapsa: 16 ani de închisoare

Săndel H., un individ extrem de periculos, de loc din Brăila, care a îngrozit Mrea Britanie în toamna anului 2019, a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Săndel H., în vârstă de 36 de ani, a intrat cu forța într-o casă din Luton în septembrie 2019. El s-a apropiat de casă purtând o jachetă hi-viz și având asupra sa un pachet. A agresat o fată de 14 ani, pe mătușa și pe bunica ei în urma unui atac sălbatic. Apoi a fugit acasă în România și a fost extrădat în Marea Britanie în martie. 

Vezi și: Anglia. Fată de 14 ani, bunica și mătușa ei, bătute de un român care s-a dat drept curier Amazon și a năvălit peste ele în casă

Poliția a descoperit că Săndel H. avea deja un dosar penal pentru infracțiuni sexuale. Potrivit presei britanice, Săndel H. a atacat "o fată de 14 ani, mătușa și bunica acesteia" în încercarea de a fura aparate electrocasnice și bani. Înainte ca poliția să ajungă la domiciliu, Săndel H. a reușit să fugă din casă când situația a scăpat de sub control. Camerele de supraveghere au reușit să filmeze infracțiunile de jaf și violență comise de bărbat. În scenele înregistrate, falsul curier de la Amazon poate fi văzut cum o aruncă pe bunică la podea și o târăște în bucătărie. Femeia a suferit o hemoragie cerebrală.

Judecător: „A fost un atac șocant și sălbatic asupra a trei femei“

 

"Acesta a fost un atac șocant și sălbatic asupra a trei femei cu vârste cuprinse între 14 și 61 de ani, în propria lor casă, care a lăsat două dintre ele inconștiente - una cu fracturi la nivelul feței, fiind nevoită să fie operată, iar alta cu două hemoragii pe creier. Cea de-a treia a fost lovită cu pumnul de patru ori în față și a rămas cu vânătăi“, a spus judecătorul în deschiderea dosarului cauzei în care Săndel a fost condamnat recent, potrivit Daily Mail.

H., care a executat anterior o pedeapsă de nouă ani de închisoare în Italia pentru trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, pedeapsă care a fost ulterior majorată la 11 ani și șase luni, a reușit să se strecoare în Marea Britanie în 2019, când Marea Britanie încă mai respecta normele privind libertatea de circulație înainte de Brexit.

El a fost identificat de camerele de supraveghere ale familiei și de amprentele găsite pe cutia de carton goală lăsată la locul faptei. Cu trei luni mai devreme, H. intrase în atenția detectivilor din Luton, când poliția a efectuat un raid într-un presupus bordel din oraș și i-a găsit acolo pe el și pe partenera sa, alături de alte tinere. Nu s-a luat nicio măsură împotriva lui în acea chestiune.

Românul care a îngrozit Marea Britanie, pedeapsă exemplară

 

În aceeași zi în care a avut loc atacul, H. a luat un avion și a fugit din țară în România. Detectivii au găsit imagini de pe camerele de supraveghere care îl arată pe H. îmbarcându-se într-un zbor spre România la câteva ore după atac  La scurt timp după aceea, tatăl celei mai tinere victime a decis să posteze online imaginile de pe camerele de supraveghere în încercarea de a-l găsi pe atacator. Filmarea a fost însoțită de o recompensă de 20.000 de lire sterline pentru informații.

Imaginile au devenit virale, spre îngrijorarea poliției din Bedfordshire, care se temea că acestea nu vor face decât să îl facă pe H. să se ascundă și mai mult și să fie mai greu de găsit în timp ce se ascundea. Aceștia au făcut apel la public să nu distribuie imaginile de pe camerele de supraveghere pe rețelele de socializare. 

În cadrul emisiunii TV, sergentul Tom Hamm, care a condus ancheta, a declarat: "Poliția înseamnă să ții cărțile aproape de piept și să nu divulgi ceea ce ai". El a adăugat că difuzarea imaginilor de pe camerele de supraveghere pe rețelele de socializare a făcut ca suspectul să prezinte "un risc masiv de fugă".

Fată de 14 ani, bunica și mătușa ei, bătute cu sălbăticie în propria casă

 

După ce a fugit din Marea Britanie, nu s-a mai auzit nimic despre H. timp de luni de zile, deși se credea că s-a întors în România natală. Poliția a început să colaboreze cu autoritățile române și a solicitat un mandat european de arestare. În cele din urmă a fost găsit și s-a întors în Marea Britanie în martie 2021.

H. a pledat vinovat la două capete de acuzare pentru vătămare corporală gravă cu intenție, vătămare corporală efectivă și unul pentru jaf la Luton Crown Court.

Atacul asupra familiei a avut loc în casa lor din Luton la ora 10.30 pe 2 septembrie 2019, la ora 10.30, a fost surprins de camerele de supraveghere ale familiei.

Condamnat în Italia pentru trafic de persoane și proxenetism

 

Imaginile șocante au fost prezentate recent în noua serie a emisiunii "24 Hours In Police Custody" de la Channel 4. Mai întâi, H. a lovit-o cu pumnul pe fata de 14 ani care a deschis ușa. Aceasta a fost trântită la pământ și a suferit o fractură de orbită. El i-a aplicat o altă lovitură zdrobitoare bunicii fetei, în vârstă de 61 de ani, în hol, lăsând-o inconștientă și provocându-i o hemoragie pe creier. 

H., un infractor de carieră, care comisese anterior infracțiuni în România, Italia și Ungaria, a târât-o atât pe bunica inconștientă, cât și pe nepoata ei semiconștientă pe podeaua holului până în bucătărie. Auzind agitația, mătușa de 37 de ani a adolescentei a coborât în fugă pe scări, doar pentru a fi lovită în mod repetat în cap de H., care apoi a fugit cu mai multe bunuri.

"Este clar că acest atac a fost țintit și planificat în prealabil", a spus judecătorul Mark Bishop, care l-a condamnat astăzi pe H., la Luton Crown Court, la o pedeapsă de 11 ani de închisoare, cu o pedeapsă prelungită cu încă 5 ani, afirmând este un "infractor periculos".

[citeste si] 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel