Publicitate
Cele mai multe amenzi au fost date pentru depășirea vitezei legale (815.000), urmate de parcarea neregulamentară (18.091) și trecerea pe culoarea roșie a semaforului (12.049), arată cifrele Agenției Centrale de Colectare a Activităților Judiciare (CJIB), citate de welingelichtekringen.nl. "Este o creștere considerabilă și se explică, probabil, prin faptul că mai multe persoane au vizitat din nou țara noastră după criza corona", a declarat un purtător de cuvânt al CJIB pentru Telegraaf.
312.848 de amenzi au ajuns la conducători auto din Germania. Imaginea stereotipică a belgianului agresiv la volan a fost, de asemenea, confirmată (234.000). Un loc trei notabil este ocupat de polonezi (93.000). Acest lucru se datorează faptului că mulți lucrători migranți polonezi lucrează în Olanda și conduc cu un număr de înmatriculare polonez.
CJIB are o mulțime de oportunități de a urmări infractorii din UE, dar există încă mulți străini neresponsabili. Românii se prefac adesea „că le sângerează nasul“ și nu-și plătesc amenda decât în 42,2% din cazuri, în timp ce francezii (50,6%), irlandezii (50,6%), grecii (54,8%) și spaniolii (57,3%) au eșuat, de asemenea, de multe ori să își plătească amenzile de circulație olandeze în 2021. Pe de altă parte, participanții la trafic din Suedia sunt cu totul altfel, plătindu-și amenzile în 89,6% din cazuri.
Automobiliștii ucraineni ocupă o poziție specială. Colectarea amenzilor este dificilă, deoarece Ucraina nu face parte din UE. În plus, cei care parchează aiurea în cele patru mari orașe nu au primit amenzi datorită regulilor de bunăvoință. Acest lucru încă se aplică în Amsterdam și Rotterdam.
„Până la urmă, mai întâi trebuie să-ți fure portofelul ca să poată plăti măcar o dată“, notează tabloidul olandez „Fără Stil“ (n.r.- geenstijl.nl.)
„Noi (n.r. olandezii) suntem, desigur, băiatul cuminte din clasă. De îndată ce o amendă de doi ani de pe autostradă ajunge în poștă, noi batem din palme și o plătim. Și știți cine nu face asta? Practic, toată lumea, cu excepția olandezilor. Românii, francezii, francezii, irlandezii, grecii, spaniolii. Toți zgârciții ăia care nu ne plătesc amenzile. Și au dreptate“, mai scrie publicația „Fără Stil“.
"Un alt factor care contribuie este faptul că oamenii cred că șansele de a fi prinși sunt mai mici în Olanda și - în ciuda acestor cifre - nu pot să le reproșez acest lucru“, a declarat analistul de trafic, Gerard Tertoolen pentru publicația citată.
În 2022, Olanda a dat 8 513 042 de amenzi de circulație, adică o medie de 22 337 pe zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News