Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii se plâng de prețurile exagerate din Turcia: "Atât costă o masă pentru doi adulți și trei copii. Nu-mi mai trebuie"
WhatsApp
Românii sunt tot mai revoltați de prețurile exagerate care au început să fie practicate de restaurantele din Turcia. 

Pe forumurile dedicate românilor care vizitează Istanbulul a devenit o adevărată "modă" printre turiștii români să arate cât a ajuns să coste o masă în oraș. Cel mai recent, o româncă a căutat un restaurant cu recenzii bune într-o zonă neturistică. Surpriza ei a fost că prețurile au fost la fel de mari ca ale unui local dintr-o zonă turistică. Aceasta a ajuns sa plătească suma de 4316 de lire turcești, echivalentul a 620 lei. 

"Buna tuturor, cum am tot văzut postări cu preturile plătite de turiști. Am zis sa pun și eu ... Locatia Avcılar ... Numele Evita Mangalbași restaurant este local sa spun așa . Locuitorii din oraș se duc pentru a se relaxa și pentru privește un mic grătar. Ei, am zis sa mergem și noi nu îmi mai trebuie. Patru adulți și trei copii (bebe de un an jumate, patru ani și șase ani. O cola , 2 salate, 2 ape, un raki, o porție brânză, un kg jumate de aripioare și o bucată de carne miel bonfile ... Este mult pentru un restaurant local, dar sa nu uitam că și ei plătesc chirie plus utilitățile angajați etc," a scris românca. 

De ce se scumpește totul în Turcia?

 

Prețurile produselor din Turcia au explodat și din cauza inflației galopante din această țară. S-au aplicat scumpiri și pentru intrările de la principalele obiective turistice, pentru turiștii străini. Turcia are tarife diferențiate pentru cetățenii turci, respectiv pentru cetățenii străini care sunt nevoiți să plătească sume și de trei ori mai mari.

De asemenea, alcoolul este foarte scump la Istanbul, acolo unde restaurantele plătesc o licență pentru a putea vinde băuturi alcoolice. Totodată, alcoolul poate fi servit clienților doar până la ora 22:00, deși multe restaurante continuă să-l servească și după această oră. Bineînțeles, totul se face pe riscul proprietarului care riscă amenzi uriașe. Din acest cumul de factori rezultă prețuri incredibil de mari pentru băuturile alcoolice, care ajung să coste cât o întreagă cină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel