Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din diaspora și cei întorși acasă ar putea beneficia de proiecte de sprijin din partea statului
WhatsApp
Mihai Dohotar, senator și vicepreședinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni, a anunțat depunerea unui proiect legislativ dedicat sprijinului românilor din străinătate. Proiectul vizează soluții pentru repatriere și reintegrarea în România, precum și pentru cei care aleg să rămână în diaspora.
Foto: Inquam Photos

Ieri, 1 octombrie 2024, a fost depus un proiect legislativ semnificativ dedicat românilor din străinătate, conform lui Mihai Dohotar, senator și vicepreședinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni.  Această inițiativă își propune să ofere soluții concrete pentru sprijinirea repatrierii și reintegrării în România, dar și pentru susținerea celor care aleg să rămână în diaspora.

Printre măsurile cheie incluse în proiect se numără:

- „Prima Investiție”: Co-finanțare din partea statului pentru investiții strategice în România.

- Facilități fiscale pentru firmele înființate de românii repatriați, precum și acces prioritar la programele „Prima Fermă” și „Prima Livadă”.

- Programe de formare profesională și educațională pentru românii care rămân în diaspora, cu recunoaștere internațională.

„Ieri, 1 octombrie 2024, am depus un proiect legislativ important pentru românii din străinătate. Această inițiativă vine cu speranță și soluții reale, sprijinind atât întoarcerea și reintegrarea în România, cât și susținerea celor care aleg să rămână în diaspora. Proiectul oferă oportunități concrete pentru ca voi să contribuiți la dezvoltarea țării, oriunde v-ați afla.

Printre măsurile cheie se numără: „Prima Investiție” - Cofinanțare de la stat pentru investiții strategice în România. Facilități fiscale pentru firmele înființate de românii repatriați și acces prioritar la programele „Prima Fermă” și „Prima Livadă”. Programe de formare profesională și educațională pentru cei care rămân în diaspora, cu recunoaștere internațională.

Această inițiativă este plină de speranță pentru viitorul nostru comun și reprezintă un pas major în atragerea românilor acasă, dar și în sprijinirea diasporei pentru a contribui la dezvoltarea economică și socială a României.”, a anunțat într-o postare pe Facebook Mihai Dohotar, senator și vicepreședinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni. 

Recent, Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a explicat în cadrul dezbaterii "Tradiții românești în diaspora, că statul român implementează programe de sprijin financiar pentru familii, studenți și diaspora, cum ar fi Fertilizare in vitro, Student Invest și Family Start.

Aceste programe oferă împrumuturi avantajoase și subvenționate, cu scopul de a susține educația, familia și reîntoarcerea românilor din diaspora, contribuind astfel la creșterea populației și la dezvoltarea economică a României. Citește mai mult despre aceste programe AICI

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel