Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii au luat cu asalt magazinele în ultimul weekend înainte de aplicarea restricţiilor - Imagini FOTO
WhatsApp
Românii au luat cu asalt marile magazine pentru a face provizii înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor.
sursa foto: Alexandra Adina Rădescu / Facebook

În mai multe imagini surprinse de clienţii magazinelor se vede cum mai mulţi oameni se îngrămădesc la rafturi şi la casele de marcat cu coşuri pline de cumpărături, în ultimele două zile înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor.

Începând de luni, circulația va fi interzisă în toată țara, între orele 23.00 și 05.00. Există și câteva excepții de la această regulă, iar persoanele care sunt nevoite să se deplaseze în acest interval orar, vor trebui să completeze o declarație pe propria răspundere.

Citeşte şi: Magazinele mari din România, anunţ pentru cetăţeni: Nu există motive pentru a face stocuri

De asemenea, CNSU propune instituirea obligaţiei pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să-şi organizeze şi desfăşoare activitatea în intervalul orar 05.00 - 21.00. (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în intervalul orar 21.00 - 05.00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat a anunţat vineri sistarea activităţii în pieţele închise începând de luni până la scăderea numărului de infectări cu COVID-19. Potrivit acestuia, pieţele închise se închid şi rămân cele din spaţii deschise, existând deja unele autorităţi locale care au mutat tarabele din interior în spaţiile deschise din exterior, ca să funcţioneze în continuare.

sursa foto: Alexandra Adina Rădescu / Facebook

sursa foto: Alexandra Adina Rădescu / Facebook

sursa foto: Alexandra Adina Rădescu / Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel