Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România trimite medici și asistente în Italia. Mesajul Ambasadei României: "Prietenii adevărați te susțin la încercare"
WhatsApp
Ambasada României în Italia a anunțat că țara noastră va trimite 11 medici și 6 asistenți la Milano, pentru a ajuta împotriva luptei cu noul coronavirus. 

"Solidaritatea este singurul răspuns în fața suferinței cauzate de pandemia de Coronavirus. Cu toate că România conduce pe plan național propria luptă împotriva virusului Covid-19, știm că această provocare poate fi depășită doar dacă acționăm uniți, împreună. Astfel, în spiritul relației de prietenie consolidată care leagă cele două țări, România va trimite o echipă formată din 11 medici și 6 asistenți medicali în zona Milano. În multe momente ale istoriei Italia ne-a fost mereu alături, iar prietenii adevărați sunt cei care te susțin la încercare.

Italia, de-a lungul anilor, a adoptat cu generozitate o numeroasă comunitate de cetățeni români, printre care se află și numeroși medici și asistenți medicali, care combat astăzi pandemia în linia întâi, alături de colegii lor italieni.

Prezența echipei de medici și asistenți medicali români reprezintă un ajutor pentru cea mai afectată zonă din Italia și pentru sutele de compatrioți suferinzi din Peninsulă. Un gest prin care România își manifestă în mod concret solidaritatea, dar și recunoștința față de țara care a devenit casă pentru peste 1,2 milioane de români. În ciuda dificultăților, speranța și încrederea în viitor nu vor fi niciodată învinse," este mesajul ambasadei României în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel