Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România negociază funcția de comisar european de șase luni. Ciolacu: "Facem și nominalizarea"
WhatsApp
România ar urma să primească un post de comisar european pentru care se negociază deja de șase luni. 
Sursă foto: freepik.com

România ținește portofoliul de comisar pentru economie și piață internă, precizează Marcel Ciolacu.

"Au început negocierile de 6 luni de zile. În funcţie de ce portofolii primim, vom face şi nominalizarea de comisar. Am insistat foarte mult pe economie şi piaţă internă. Cred că tot ce se întâmplă acum este despre economie şi cred că cel mai bun portofoliu pentru România în acest moment este economie şi piaţă internă", a spus premierul Ciolacu.

Ultimul mandat al României la Comisia Europeană i-a aparținut Adinei Vălean, de la PNL. Aceasta a ocupat portofoliul de Transporturi. Astfel, cel mai probabil viitorul comisar european va fi din partea Partidului Social Democrat. 

Înaintea Adinei Vălean, comisar european a fost Corina Crețu, care a avut portofoliul de politică regională.

Și Dacian Cioloș a ocupat funcția de comisar european, acestuia revenindu-i portofoliul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, înainte de a ocupa funcția de premier al României. 

Alianța PSD-PNL a obținut 19 locuri pentru Parlamentul European. Aceștia sunt urmați la mare distanță de AUR, cu șase mandate, iar podiumul este încheiat de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) care a obținut doar trei mandate. UDMR va trimite doi oameni în Parlamentul European, la fel ca SOS România, partidul Dianei Șoșoacă. Senatoarea a fost trimisă la Bruxelles de românii din Diaspora care au votat-o masiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel