Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România, lovită de un ciclon din Marea Neagră. Zonele afectate de furtuni și vânt puternic
WhatsApp
ANM este pregătită să emită coduri roşii de precipitaţii severe în momentul în care ciclonul din Marea Neagră va lovi țara noastră. Acesta va aduce cu el ploi puternice, furtuni şi rafale de vânt de până la 90 de kilometri pe oră.
România, lovită de un ciclon din Marea Neagră. Zonele afectate de furtuni și vânt puternic

Ciclonul ce se formează în Marea Neagră va aduce ploi deosebit de abundente şi vânt foarte puternic în zona de est a ţării. În timp ce România este în continuare lovita de fenomene extreme.

Elena Mateescu, director ANM, a vorbit despre fenomenele meteo extreme așteptate în zilele următoare, inclusiv despre apariția unui ciclon care se va forma în Marea Neagră şi care va ajunge și în România.

„Este posibil ca în continuare în jumătatea estică și mai ales partea de sud-est a țării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei, să fie cele mai afectate, mai ales începând de joi noaptea și pe parcursul zilei de vineri, de cantități de precipitații mai importante și să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitații care să depășească în continuare la nivel local 30-50 l/mp și de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii și izolat căderi de grindină”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3.

Aceasta nu a exclus ca, în funcție de evoluția fenomenelor meteo, să fie emisă şi o alertă de cod roșu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel