Această inițiativă a stârnit o serie de dezbateri și reacții, inclusiv din partea Moscovei.
"Decizia se va lua în cadrul CSAT, cum este și normal. Este o decizie importantă", a declarat premierul Ciolacu conform Digi24.
"În schimb, am văzut reacția Moscovei, fiindcă haideți să fim corecți... Noi avem de-a face cu un agresor și cu un dictator. Într-un fel, așa, voalat a transmis o amenințare către România. Cu alte cuvinte, o eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova. Și mai vreau să fiu foarte bine înțeles: Rusia nu va ataca România, nu își permite să o facă și nici nu vrea să o facă", a adăugat el.
Afirmațiile sale evidențiază importanța unei decizii care ar putea afecta echilibrul geopolitic în regiune. Întrucât România este membră NATO și are un partener strategic în Statele Unite, Ciolacu consideră că este necesară o abordare atentă și coordonată în luarea unei astfel de decizii.
"Pe mine mă bucură reacția Moscovei. Înseamnă că noi contăm și are temeri că lumea se mobilizează împotriva dictatorului Putin", a subliniat premierul.
Discuția dintre Ciolacu și Iohannis sugerează o abordare precaută și deliberată în ceea ce privește implicarea României în situația tensionată din Ucraina. Donarea unui sistem de apărare antirachetă Patriot ar putea reprezenta un gest semnificativ în sprijinul Ucrainei împotriva agresiunii rusești, dar necesită o analiză atentă a implicațiilor și a reacțiilor din partea altor actori internaționali, în special a Rusiei.
Decizia finală privind donarea sistemului Patriot către Ucraina va fi luată în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), unde vor fi evaluate toate aspectele relevante și vor fi luate în considerare potențialele consecințe ale acestui gest asupra securității regionale și a relațiilor internaționale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News