Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România a pornit azi încă trei sonde pentru extracția gazului, mai urmează alte șase în 2023 
WhatsApp
 Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a pus joi în funcţiune staţia de uscare Coşereni, fiind introduse în producţie trei sonde, iar, până în trimestrul I al anului viitor, cel puţin şase sonde vor intra în producţie, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu.
Polonia intenționează să reducă preţurile la gaze pentru locuinţe la un nivel similar cu cel din 2022

"Investim în modernizare pentru a putea duce la îndeplinire dezideratul de a fi o ţară independentă energetic. Aş dori să îi felicit pe cei de la Romgaz pentru că astăzi au pus în funcţiune staţia de uscare Coşereni, fiind introduse în producţie 3 sonde. Este vorba despre o investiţie de 31 milioane de lei care generează un aport suplimentar de gaze naturale de 230.000 metri cubi/zi. Începând de astăzi gazele naturale sunt livrate în SNT prin panoul Coşereni. De asemenea, până în trimestrul I al anului viitor, Romgaz va mai introduce în producţie, în zona Snagov, cel puţin 6 sonde, care vor aduce un aport suplimentar de gaze naturale de aproximativ 600.000 metri cubi", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că, din 2021 până în prezent, Romgaz a pus în producţie 14 noi sonde de exploatare. 

România încearcă să devină independentă energetic

 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că, prin măsurile luate, Guvernul are certitudinea că într-o perioadă nu mai mare de cinci ani de zile România poate deveni cu adevărat independentă din punct de vedere energetic.

"Avem asumată şi, mai presus de toate, avem oportunitatea ca prin măsurile pe care le luăm, prin investiţiile pe care le facem, să devenim cu adevărat independenţi atât din punct de vedere energetic, cât şi din punct de vedere al asigurării resursei de gaze. Au fost luate măsuri concrete, avem certitudinea că, într-o perioadă nu mai mare de cinci ani de zile, să putem să devenim cu adevărat independenţi din punct de vedere energetic. Aici sunt două chestiuni foarte importante pe care trebuie să derulăm toate proiectele noastre. Primul este dezvoltarea de noi capacităţi de producţie a energiei electrice şi ceea ce este la fel de important - dezvoltarea infrastructurii pentru transportul energiei electrice", a afirmat şeful Executivului, la Romanian Business Leaders Summit 2022.

Legea offshore, pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, adoptată și publicată în Monitorul Oficial

 

Legea offshore, promulgată miercuri, prin decret, de preşedintele Klaus Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Miercuri, şeful statului a promulgat actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore.

Legea a fost adoptată săptămâna trecută de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Actul normativ are ca obiect de reglementare un set de măsuri privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
pixel