Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Români reţinuţi pentru falsificare de bancnote
WhatsApp
Patru tineri cu vârste între 22 şi 29 de ani, bănuţi de falsificarea şi punerea în circulaţie a unor bancnote falsificate, au fost reţinuţi de poliţişti în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, a anunţat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, într-un comunicat.

În această cauză se efectuează cercetări pentru falsificarea de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune, după ce un bărbat care a vândut şapte telefoane mobile contra sumei de 1.000 de euro a observat că bancnotele primite nu prezintă elementele de siguranţă ale bancnotelor autentice şi au aceeaşi serie.

"În fapt, la data de 9 mai a.c., un bărbat a sesizat faptul că ar fi vândut 7 telefoane mobile unui bărbat, în vârstă de aproximativ 25 de ani, contra sumei de 1.000 de euro. Bărbatul a observat că cele 10 bancnote din cupiura de 100 de euro au aceeaşi serie şi nu prezintă elementele de siguranţă ale bancnotelor autentice. Astfel, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt au organizat o acţiune şi în urma percheziţiilor au ridicat o imprimantă şi şase telefoane mobile", se precizează în comunicat.

În urma administrării probelor din dosar, patru persoane cu vârste între 22 şi 29 de ani, dintre care trei domiciliaţi în comuna Schitu şi unul în comuna Movileni, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi instanţei.

Percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt cu sprijinul celor din cadrul Postului de Poliţie Schitu şi al luptătorilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel