Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Români arestați în Spania pentru trafic cu pește
WhatsApp

După șase luni de investigații, poliția din Zaragoza a încheiat cu succes operațiunea de destructurare a două benzi de infractori, de origine română, care pescuiau ilegal crapi si somn, în râul Ebru. Peștii capturați erau trimiși în România și erau destinați consumului uman. 

1.400 de kilograme au fost confiscate și zece persoane au fost acuzate ca presupuși autori ai infracțiunilor contra sănătății publice, împotriva protecția florei și faunei și de apartenență la o organizație criminală, de către poliția din Zaragoza.

După capturarea peștilor care se făcea numai pe timp de noapte, infractorii îi puneau în vehicule și îi transferau în locul unde urmau să fie eviscerați, curățați și introduși în cutii cu gheață sau camioane izoterme pentru a rezista transportului până în România. 

Cele două benzi de infractori aveau două nave situate în porturile Figueruelas și Villanueva de Gállego, unde se afla și centrul lor de operare, în care poliția a descoperit 32 de plase de pescuit de formă cilindrică, patru bărci, două balanțe, zece plase, vâsle, 14 tije de pescuit, două recipiente cu apă și resturi de sânge. În plus, poliția a eliberat 75 de crapi, 10 somni și un șalău care rămăseseră captivi în plasele întinse de infractori pe râul Ebru.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel