Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă venită la muncă în Italia, dispărută undeva în Franța. Fiica: „Ultima dată mi-a spus că nu este bine, dar că va fi“
WhatsApp
Elena, o româncă în vârstă de 46 de ani, este notificată ca dispărută de către fiica sa, după ce femeia a ales să plece în Italia.  Ultimele vești pe care fiica sa le are despre Elena datează din 2 noiembrie 2022, când i-a spus, telefonic, că ar fi în Paris, Franța, cu un bărbat pe nume Nicu.

Dispariția Elenei Cernescu a fost semnalată și Poliției Române. Ea are 1,65 m înălțime, 58 de kg, păr grizonat, ochi căprui.

La jumătatea lunii octombrie, după ce s-a externat de la dezalcoolizare, Elena Cernescu a venit în Italia, unde voia să-și găsească ceva de muncă. Dar lucrurile au luat o turnură neașteptată și persoana care i-a promis că o va ajuta a agresat-o, lăsând-o pe stradă, fără acte, bani și haine.

Elena a ajuns cu un avion la Bergamo pe data de 13 octombrie. La aeroport a așteptat-o persoana care i-a promis că o va ajuta, dar ceva s-a întâmplat atunci. A înnoptat la un hotel, iar din 14 octombrie a rămas să doarmă pe stradă. Pe 15 octombrie ajunsese la Milano, dar după aceea fiica ei nu a mai știut nimic de ea până pe 2 noiembrie, când a sunat-o de la Paris, timp în care a anunțat poliția italiană, crezând că mama ei se află încă în Peninsulă. 

Româncă venită la muncă în Italia, dispărută undeva în Franța

 

La Paris ar fi ajuns ajutată de un anume Nicu, după ce la Milano rămăsese fără nimic. I-a spus fiicei sale că vor merge împreună la o asociație, dar după aceea nu a mai știut nimic de ea, iar numărul de telefon de unde a sunat nu mai este disponibil.

„Povestea pe scurt este: la finalul lunii septembrie a fost internată la dezalcoolizare timp de 10 zile, iar după externare, ea a luat hotărârea să meargă în Italia pentru a-și găsi ceva de muncă. Avea o cunoștință care urmă să o ajute. A ajuns pe data de 13 octombrie pe aeroportul din Bergamo, iar ulterior s-a întâlnit cu persoana care urmă să o ajute. Acesta a încercat să o agreseze, iar ea a stat la un hotel în seara de 13.

În dată de 14 era pe stradă și mi-a spus telefonic că va stă pe stradă, dar că se descurcă. Pe dată de 15 octombrie a fost ultima dată când am vorbit cu ea, în Milano fiind, dar tot pe stradă. Nu mi-a mai răspuns la telefon. Am anunțat poliția din Italia după 11 zile, crezând că se află încă în Italia.

Pe data de 2 noiembrie am primit un telefon de la ea. Era în Paris. Discuția a fost una scurtă în care am întrebat-o dacă este bine și cum a ajuns acolo. Mi-a spus că i-au furat tot în Milano și că a găsit-o un anume Nicu dezbrăcată într-un parc. I-am cerut să mi-l dea la telefon pe acest Nicu. l-am întrebat dacă au unde să stea și mi-a spus că merg la o asociație, iar de acolo merg doar ei doi la hotel.

Fiica Elenei: „Ultima dată mi-a spus că nu este bine, dar că va fi“

 

Nu am adresat alte întrebări și nici nu mi s-a părut ciudat pentru că era important că trăiește… nu aveam idee că voi avea nevoie de detalii legate de localizarea ei… ulterior a luat mama telefonul și i-am spus să aibă grijă de ea și să mă anunțe dacă vrea să vină acasă. Mi-a spus că nu este bine, dar că va fi, iar legat de biletul de avion discutăm mâine… nu a mai fost mâine pentru că de atunci nu am mai dat de ea. La acel număr de telefon nu mai răspunde nimeni sau este închis o perioada lungă de timp.

Încă din dată de 5 noiembrie este anunțată poliția, dar abia ieri au dat-o dispărută și au trimis sesizarea în Franța, dar îmi este frică să nu fie prea târziu când o va găsi poliția.

Va mulțumesc și îmi cer scuze dacă am fost cumva incoerența pe parcursul poveștii, dar este destul de greu și pentru mine să o înțeleg și să o spun mai departe“,spune fiica Elenei într-o postare pe pagina de Facebook Voluntari în Europa.

2. -imagine fara descriere- (315443089_2245136155688899_8377174844142284109_n-1.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel