Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă, candidată a unui partid din Italia, răspunde atacurilor xenofobe: Sunt mândră de originile mele
WhatsApp
După ce a anunțat că va candida pentru partidul Liga (de extremă dreapta), pentru un loc în consiliul local din Vignola, provincia Modena, o tânără româncă din Italia, Aylin Nica, a fost atacată pe rețelele de socializare.  
aylin_nica_italia

“Ți.... din Vignolaaa. Verificat”, ”Românca e legista. Poate că într-o zi îmi va explica cineva ce este în creierul unor oameni în afară de r...“, sunt două dintre comentariile în limba italiană, pe contul de Instagram al tinerei.

Aylin Nica este atacată chiar și de conaționalii ei. “Ce p... ești , cred că nici nu ai înțeles pentru ce partid candidezi”, “Eşti o rușine pentru țara noastră. Sunt curios ce vei face pentru românii din Italia”, sunt alte comentarii postate pe Instagram, scrie ilgiornale.it.

"Când mi s-a făcut propunerea, am simțit că voi trezi ura unor oameni. Îl cunosc pe candidatul la funcția de primar și îl susțin pentru că am văzut cât de multe a făcut în ultimii ani. Nu cred, totuși, că puteţi arunca atâta ură împotriva unei fete de douăzeci de ani. Desigur că nu experiență, dar am o dorinţă mare de a face ceva. Am decis să mă pun la dispoziția comunității mele, pentru că am trăit acolo de când eram mică, atât pentru a reprezenta tinerii din Vignola, care au o istorie asemănătoare cu a mea, cât și pentru cei care doresc să le fie auzită vocea. Dar nu înțeleg de ce ar trebui să fie insultată. Nu am jignit niciodată pe nimeni și sunt mândră de originile mele. Sunt de acord că cei care ajung într-o țară nouă trebuie să respecte în continuare legile și cetățenii țărilor în care se află”, le-a răspuns Aylin Nica.

Reprezentantul partidului Liga, Davide Romani, i-a sărit în apărarea tinerei românce. "Aylin Nica a fost jignită într-un mod rușinos și cu o violență verbală fără precedent. Discriminată pentru că este o femeie și pentru că este străină și susținătoare a Ligii Nordului” , a comentat Romani. "Acești oameni știu că mulți străini şi mulți tineri apreciază și votează Liga, deoarece reprezintă o integrare perfect reușită. Lui Aylin îi spunem să nu renunțe și să meargă înainte cu capul sus", a mai scris Davide Romani. 

Citeste si: Româncă, candidată a unui partid din Italia, ținta atacurilor xenofobe: „Țiganco! Ai numai c***t în creier!”

Cine este Aylin Nica

 

Aylin Nica s-a născut în Turcia, din părinți români, și de la 9 ani locuiește la Vignola, în provincia Modena. Tânăra în vârstă de 20 de ani studiază marketingul internațional și uneori mai pozează ca model. Însă, obiectivul ei este o carieră politică.  La 20 de ani, ea a acceptat să candideze pentru partidul Liga, condus de Matteo Salvini, cunoscut pentru părerile radicale legate de emigranți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel