Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româna, cea mai profitabilă și mai solicitată limbă străină din Spania la locul de muncă: Vorbitorii câștigă peste 80.000 de euro anual
WhatsApp
În Spania, vorbitorii de limba română câștigă în medie 82.865 de euro pe an, în timp ce Montreal (Canada) este orașul în care vorbitorii de spaniolă câștigă cel mai mult.

Cunoașterea limbilor străine a fost întotdeauna apreciată pozitiv în lumea muncii și este adesea unul dintre aspectele în legătură cu care oamenii sunt cel mai probabil să mintă. Dar cât de mult ar putea avantaja un potențial lucrător să fie multilingv?

Un nou studiu a analizat 500.000 de anunțuri de angajare publicate în Spania pentru a afla care sunt limbile cele mai profitabile pentru persoanele multilingve și unde sunt cele mai solicitate competențele acestora. Pentru cei care doresc să călătorească, studiul a investigat, de asemenea, care sunt orașele din întreaga lume care au cea mai mare cerere de lucrători care vorbesc fluent spaniola, potrivit El Debate.


Potrivit cercetării, româna este cea mai profitabilă limbă străină în Spania. Vorbitorii acestei limbi romanice câștigă un salariu mediu anual de 82.865 de euro, de aproape trei ori mai mare decât salariul mediu din Spania, de 29.113 euro.

Pe locul al doilea se află portugheza, ai cărei vorbitori câștigă în medie 68.120 de euro. La mică distanță, pe locul trei, se află araba, cu un salariu mediu de 67.357 de euro. Pe de altă parte, engleza este limba străină cea mai căutată în Spania, cu 15.864 de locuri de muncă vacante care necesită vorbitori de limba engleză.

Cererea cunoașterii de limbi străine din partea companiilor

 

Engleza se află pe primul loc în topul limbilor solicitate de companiile spaniole, 15.864 de locuri de muncă vacante din Spania solicitând candidați care vorbesc engleza ca limbă străină. În ciuda popularității sale în rândul angajatorilor, se află pe locul nouă în ceea ce privește salariile, cu o medie de 48.960 de euro. Franceza se află pe locul al doilea, deși sunt mult mai puține locuri de muncă care necesită vorbitori de franceză: doar 2.040. Germana este a treia cea mai căutată limbă în rândul companiilor spaniole, cu 1.388 de posturi vacante.

Deși vorbitorii acesteia câștigă al doilea cel mai mare salariu dintre toate limbile analizate (68.120 de euro), portugheza este a patra cea mai solicitată limbă străină, cu doar 1.122 de posturi vacante disponibile în prezent.

2. -imagine fara descriere- (learning-foreign-languages_05496000.jpg)

Sylvia Johnson, expert lingvistic la Preply, comentează: "Învățarea unei limbi străine poate îmbunătăți semnificativ perspectivele de angajare. Nu numai că vorbirea unei limbi străine îmbunătățește abilitățile de comunicare internațională și favorizează înțelegerea interculturală, dar persoanele multilingve tind, de asemenea, să aibă abilități mai bune de rezolvare a problemelor și o memorie mai bună. Bilingvismul îmbunătățește, de asemenea, capacitatea de a funcționa în medii multilingve și oferă flexibilitatea necesară pentru locurile de muncă care necesită deplasări sau călătorii.

Experții recomandă găsirea unui profesor particular, care poate fi una dintre cele mai eficiente modalități de a începe să înveți o nouă limbă. Fie că sunt online sau în persoană, profesorii particulari personalizează învățarea pentru a se potrivi ritmului, stilului de învățare și nevoilor dumneavoastră specifice, iar lecțiile particulare regulate vă ajută să vă urmăriți progresul.

De asemenea, este o idee bună să vă completați lecțiile cu un profesor particular cu practică în lumea reală. "Conversația cu vorbitori nativi sau încercarea de a înțelege filme sau cântece în limba pe care o învățați vă va ajuta să puneți în practică și să înțelegeți mai bine ceea ce învățați la clasă", spune Sylvia Johnson.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel