Declarațiile au fost făcute în cadrul Galei „110 ani de Olimpism în România”.
„Noi, la sport, ne-am plâns întotdeauna de lipsa finanțării – 0,000 și nu știu cât la sută din buget – dar poate că și noi suntem de vină. Unde sunt profesorii de sport care rămâneau 4-5 ore la final ca să formeze echipe de fotbal, handbal, oină sau baschet? Unde sunt antrenorii noștri? Trebuie să ne uităm unde suntem cu selecția, cu tehnologia în sport și să sperăm că viitorul ne va oferi soluții. Eu nu vorbesc de partide, ci de conducerea țării. Președintele este limitat în atribuții, dar ar fi bine ca următorul să fie alături de sport”, a declarat Țiriac.
Acesta a mărturisit că a încercat să obțină sprijin pentru sport de la actualul președinte al României, însă fără succes:
„M-am dus cu pălăria în mână și l-am rugat să angajeze două persoane care să caute sportivi talentați, dar n-am avut succes. Îmi pare rău, dar sper că viitorul ne va rezerva alte posibilități.”
Întrebat despre TikTok, platforma utilizată intens de Călin Georgescu, candidatul care a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, Ion Țiriac a răspuns cu sinceritate:
„Nu știu exact ce înseamnă TikTok, dar bănuiesc. Primele șapte companii ale lumii sunt din IT, deci inteligență artificială. Așa am ajuns, tehnologia domină, iar societatea actuală nu o poate evita. Primele companii nu fac pantofi, ci dezvoltă tehnologii care, în viitor, vor prelua locurile de muncă.”
Țiriac a transmis un mesaj ferm privind poziția viitorului lider al țării în relațiile internaționale, în special în Uniunea Europeană:
„Mi-aș dori un președinte care să meargă la Bruxelles și să stea drept, nu în genunchi. Să le spună celor de acolo cine am fost, cine ar trebui să fim și cine putem să fim. Din păcate, nu prea am avut lideri așa. Și, bineînțeles, o femeie poate să facă asta. De Margaret Thatcher ați auzit? A avut Marea Britanie un prim-ministru mai bun? Nu are legătură cu sexul, ci cu poziția, mentalitatea și talentul.”
În încheiere, fostul sportiv a încurajat românii să participe la vot și consideră acest gest o datorie morală:
„Suntem un stat în care votăm cu toții. Să nu ne plângem, pentru că ceea ce votăm, asta avem. Așa că toată lumea trebuie să iasă la vot și vom vedea ce ne rezervă viitorul.”
Conform datelor Autorității Electorale Permanente, în primul tur al alegerilor prezidențiale, independentul Călin Georgescu a obținut 2.120.404 voturi (22,94%), urmat de Elena Lasconi (USR), cu 1.772.503 voturi (19,18%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News