Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român ucis în atacul din Germania. MAE confirmă total informațiile StiriDiaspora
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul unui român în atacul din Germania, informație oferită în exclusivitate ieri, de StiriDiaspora.ro. Deși inițial MAE a anunțat ca moartea românului nu se confirmă, ministerul a revenit asupra informației, ieri, foarte aproape de miezul nopții. 

Citește  EL este Viorel, românul UCIS în atentatul din Hanau, Germania

„Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, a transmis MAE.

Alături de român, alte opt persoane, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac, au fost ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau.

În total, în atac au fost ucise nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament.

Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză" marcată de „perspective profund rasiste".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel