Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, trimis la închisoare în Belgia: „Acum îi este dor de soția și de cei trei copii“. Făcuse ravagii și în Germania și Spania
WhatsApp
Un român de 36 de ani a fost condamnat la închisoare pentru trei spargeri în trei orașe din Belgia. Românul este însă un hoț cu mai multe dosare penale internaționale.

Condamnări în Germania și Spania erau deja în palmaresul unui român de 36 de ani. De luni, în cazierul său judiciar belgian figurează și o condamnare efectivă la 15 luni de închisoare pentru trei spargeri în Roeselare, Ardooie și Meulebeke.

Pe 7 septembrie 2022, la întoarcerea acasă, un cuplu a observat că cineva se îndepărta. În scurt timp s-a aflat că locuința lor fusese spartă. La ușă, mai erau încă două sacoșe pline de cumpărături, dar 500 de euro păreau să fi dispărut.

Român, trimis la închisoare în Belgia: „Acum îi este dor de soția și de cei trei copii“

 

Imaginile de pe camerele de supraveghere ale unui vecin au arătat mașina de fugă și pe Grigore A.. Semnalarea mașinii a dat roade chiar a doua zi. Atât în mașină, cât și în timpul percheziției casei, polițiștii au găsit bijuterii și parfumuri furate. O amprentă digitală de pe un televizor corespunde lui A.

"Avea probleme financiare și opera singur", a declarat avocatul său. "A venit în Belgia să muncească, nu să fure. Acum îi este dor de soția și de cei trei copii. Vrea să se întoarcă la ei cât mai curând posibil."

Deocamdată, Grigore va rămâne în închisoare pentru o vreme. De asemenea, judecătorul i-a confiscat mașina și telefonul mobil.

Citește mai departe

„Şi-au bătut joc de el!” Român plecat la muncă în Belgia, abandonat într-un spital din Germania: Mihail este dispărut de patru zile: „De ce l-aţi lăsat, mă, acolo?”

 

Un român, în vârstă de 38 de ani, din Priboiu, judeţul Dâmboviţa, este căutat la nivel internaţional, după ce a dispărut în drum spre Belgia, unde urma să lucreze în construcţii.

Prietenii cu care călătorea spun că, în autocar, i s-a făcut rău și l-au lăsat la un spital din Bremen, în Germania, potrivit Știrile PRO TV. Acum patru zile, bărbatul şi-a sunat mama şi i-a spus că este în faţa unei gări. Este ultima veste de la el și, de atunci, nu mai are semnal la telefon, şi nimeni nu mai ştie nimic de el.

Poliția l-a dat în urmărire pe Mihail Bălașa și a cerut informații de la autoritățile din Germania, dar nu a primit, deocamdată, un răspuns. Bărbatul a plecat spre Belgia pe 26 ianuarie, dar în autocar a făcut o criza inexplicabilă, spun cei care-l însoțeau.

Prietenii l-au luat pe sus și l-au dus la un spital, apoi și-au văzut de drum. Imaginile primite de la tovarășii de drum au îngrijorat familia, care îl știa sănătos pe Mihai. Oamenii se tem că ar fi consumat droguri.

„Nu ştiu, cred că băutură sau droguri. Altceva, nu cred”, a răspuns Cătălin Bălașa, fratele bărbatului dispărut, atunci când a fost întrebat de reporteri de ce ar fi reacționat așa Mihai. Fratele tânărului a încercat să afle ce s-a întâmplat şi i-a sunat pe prietenii cu care plecase la drum, dar nu a reuşit să afle mai nimic.

 

„De ce l-aţi lăsat, mă, acolo?”

 

Fratele tânărului dispărut vorbeşte la telefon:

„Unde e mă fratele meu?

„În Germania, mă, frate, unde a rămas”.

„Şi de ce l-aţi lăsat, mă, acolo?”

„Păi, de ce să îl iau eu, frate?”

„L-au lăsat ca prostul acolo! Şi-au bătut joc de el. Ei au plecat în Belgia, şi l-au lăsat fără bani, fără nimic, pe drumuri”, spune Viorica Bălașa, mama bărbatului dispărut.

Citește continuarea poveștii AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel