Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, prins în Germania cu permis de conducere comandat "de pe internet" 
WhatsApp
Un român a fost prins cu un permis de conducere fals. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Agenții de poliție de la secția de frontieră Waidhaus au verificat joi, în jurul orei 13.15, un autoturism cu număr de înmatriculare românesc. În mașina care se deplasa pe drumul de stat 2154 spre interiorul Germaniei se aflau doi români. 

Șoferul român nu avea permis de conducere valabil, dar a susținut că mai are unul care trebuie să fie valabil. 

Pe măsură ce contrazicerea dintre polițiști și român a continuat, bărbatul a scos brusc un permis de conducere ucrainean.  S-a dovedit că permisul era un fals, cumpărat de pe internet.

Bărbatul se confruntă acum cu acuzații de conducere fără permis, fals și uz de fals. Totuși, pasagerul avea permis de conducere valabil, astfel că a urcat la volan și el și-a putut continua drumul.

Permisele de conducere de pe internet 

Pe internet au început să fie prezentate diverse "oferte" de permise de conducere, care se cumpără pe sume mari de bani. Vânzătorii care se află în spatele unor conturi false încearcă să convingă "cumpărătorii" naivi că acestea sunt perfect valabile și că ar fi emise chiar de autoritățile unor state din afara Uniunii Europene, de cele mai multe ori, din Ucraina. Unii cumpărători își dau seama că sunt false și își încearcă norocul, alții chiar cred că au dat lovitura și nu mai sunt nevoiți să meargă și să facă școala de șoferi. În ambele cazuri, șoferii care sunt depistați cu astfel de permise de conducere cumpărate de pe internet riscă să meargă la închisoare. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel