După ce relația s-a încheiat, românul (S.F.) nu a acceptat decizia fostului său partener de a rupe legătura și a început să-l hărțuiască trimițindu-i mesaje de intimidare. Pietro, care și-a ascuns orientarea sexuală de familie și prieteni, a fost supus unui val de persecuții, mesaje defăimătoare și amenințări de la S.F., provocându-i o stare de anxietate atât de severă încât a necesitat spitalizare, conform Il Messaggero.
Plângerea depusă de Pietro, însoțită de mărturii și documente, a fost un pas curajos, forțându-l să-și dezvăluie orientarea sexuală familiei. Aceasta a marcat începutul unui proces complex, prezidat de judecătorul Alessio Marinelli. Pietro, reprezentat de avocatul Luca Conti, s-a constituit parte civilă împotriva românului, care a fost apărat de avocata Edoaldina Cavalli.
În timpul procesului, au fost reconstituite toate incidentele care au condus la punerea sub acuzare a cetățeanului român pentru hărțuire și defăimare. S-a dovedit că S.F. efectua numeroase apeluri telefonice, atât pe numărul de acasă cât și pe cel de mobil al victimei, urmărea domiciliul lui Pietro și chiar se prezenta la locul de muncă al acestuia. Amenințările și cerințele de a relua relația au devenit tot mai agresive, obligându-l pe Pietro să-și schimbe stilul de viață. Familia sa a trebuit să-l însoțească la serviciu și să-l aducă acasă, îngrijorată de atitudinea lui tot mai nervoasă.
Deși carabinierii au intervenit în timpul episoadelor raportate de familie, acțiunile lor nu au fost suficiente pentru a opri comportamentul agresiv al hărțuitorului. S.F. a continuat să posteze mesaje defăimătoare pe rețelele de socializare, acuzând victima de transmiterea unei infecții cu HIV, acuzație care nu a fost niciodată confirmată.
Mai mult, pentru a afecta imaginea lui Pietro, S.F. a făcut publică orientarea sexuală a acestuia și a răspândit informații false despre starea sa de sănătate. Această acțiune i-a adus lui S.F. acuzații suplimentare de încălcare a vieții private.
Verdictul final în acest caz extrem de delicat și complex este așteptat la sfârșitul acestei luni, lăsând în aer întrebări despre justiție și protecția victimelor hărțuirii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News