Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român jefuit în timp ce își cumpăra o mașină, în Austria. Vânzătorul a scos un cuțit și a fugit cu banii
WhatsApp
Potrivit propriilor declarații, doi români (34, 40 de ani) au vrut să încheie o achiziție de mașină - în miez de noapte, într-o parcare de pe A13. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. În schimb, bărbatul de 34 de ani a fost jefuit.

Potrivit autorităților din Austria, la 26.09.2022, în jurul orei 1.50, doi români (34, 40 de ani) se aflau în parcarea unei benzinării de pe autostrada A13, în Gries am Brenner. Conform propriilor declarații, aceștia doreau să cumpere o mașină. Această problemă fusese rezolvată anterior prin intermediul unei platforme de vânzări. Dar totul s-a dovedit a fi cu totul altceva.

Român jefuit în timp ce își cumpăra o mașină, în Austria. Vânzătorul a scos un cuțit și a fugit cu banii

 

Bărbatul de 34 de ani avea la el o sumă de cinci cifre, așa cum fusese convenit. Dar achiziția mașinii nu a mai avut loc. A apărut vânzătorul necunoscut - și a scos un cuțit! L-a obligat pe român să îi dea banii, apoi s-a urcat într-o mașină ca pasager și a fugit, potrivit Krone.at.

Cu toate acestea, făptașul nu a ajuns prea departe în mașină: În parcarea "Wipptalerhof", mașina care fugea s-a ciocnit de un paravan de beton, după care ocupanții au coborât și au fugit pe jos într-o direcție necunoscută.

Între timp, persoanele furate dăduseră deja apelul de urgență. Poliția a lansat imediat o vânătoare de oameni pe scară largă. Au fost implicate mai multe patrule de poliție, precum și o dronă a poliției. Dar, fără succes, autorii sunt încă pe fugă.

 

Vezi mai departe:

Român, spargere ca în filme la o bijuterie în Austria: A fost prins când mai avea puțin și ajungea în Slovenia, pe jos

 

Scene ieșite din comun în centrul orașului Villach, din Austria, sâmbătă seara. Două persoane au pătruns prin efracție în incinta bijutierilor Leeb și Leschanz din Nikolaigasse. Unul dintre administratorii unui restaurant din apropiere, Mahir Alhamudi a alergat după ei. "Au vrut să mă bată", spune el. Duminică, unul dintre cei doi suspecți - un român de 36 de ani, a fost prins, potrivit poliției.

Sâmbătă seara, doi bărbați au pătruns prin efracție în magazinul de bijuterii Leeb-Leschanz din Nikolaigasse din Villach și au furat bijuterii - în principal ceasuri Breitling - în valoare de câteva mii de euro . În jurul orei 3 dimineața, sistemul de alarmă de la magazinul de bijuterii a sunat. Doi infractori necunoscuți au spart ușa, au spart-o cu forță brută și apoi s-au "servit" în vitrine. După aceea au fugit. Martorii la spargere au pornit imediat în urmărire. Dar în zadar: hoții au fost mai rapizi. Cel puțin au pierdut în fugă o pungă de plastic cu o parte din obiectele de valoare furate.

„Au vrut ceasuri Breitling”

 

„O dată la șase sau șapte ani devenim victimele unui jaf. Presupun că era vorba de profesioniști, doar după felul în care era spartă ușa. Încuietoarea a fost distrusă", a declarat bijutierul Christof Leschanz pentru meinbezirk.at. Leschanz a continuat: "Infractorii căutau în principal ceasuri Breitling, dar și ceasuri Omega și perle" Ceasurile Rolex nu au fost atinse. "Afișajul Rolex a rămas intact".

Ce este important pentru Leschanz: "Nu au fost furate obiecte depozitate de clienți, ci doar marfă". Leschanz nu a primit încă punga de plastic aruncată care conținea bijuteriile furate. "Poliția o va aduce mai târziu".  Cât de mare este paguba? "100.000 de euro se acumulează rapid. Dar mai întâi trebuie să văd ce bijuterii se află în punga de plastic", spune Leschanz.

La doar câțiva metri de magazinul de bijuterii se află restaurantul cu gustări "Hungerhaus", deschis până la ora 4 dimineața în weekend. Antreprenorul din Villach, Mahir Alhamudi, i-a urmărit pe hoți. Printr-un canal de scurgere de la Raiffeisen Bank, urmărirea s-a îndreptat spre Draulände.

Unul dintre autori, român, prins când urma să treacă granița cu Slovenia

 

Prin eforturile lui Alhamudi, o parte din pradă a fost recuperată, deoarece "Unul dintre infractori a scăpat o pungă de plastic. Cred că s-a gândit că astfel nu voi mai alerga după ele. Dar am luat sacul și am continuat să alerg". Punga de plastic, care conținea o parte din pradă, a fost predată poliției de către omul de afaceri.

Ieri, 25 septembrie, unul dintre cei doi suspecți a fost prins, potrivit poliției. El se deplasa pe jos și a putut fi arestat înainte de a intra în Slovenia. După cum a relatat Kronen Zeitung, bărbatul a fost arestat la granița cu Slovenia, la pasajul Wurzenpass. Acesta se deplasa pe jos. Nu există încă "nicio urmă" a celui de-al doilea autor. 

Românul în vârstă de 36 de ani, care a fost arestat, a recunoscut fapta. A păstrat tăcerea în legătură cu trecutul și complicele. El a fost transferat duminică la închisoarea din Klagenfurt.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6  

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel