Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român din Anglia: "Aici copiii merg de drag la școală. N-au ghiozdan să le rupă coloana, temele le fac în clasă" - VIDEO
WhatsApp
Un român care locuiește în Marea Britanie spune că copiii merg la școală de drag, pentru că nu cară ghiozdane grele după ei, iar temele le fac tot la școală. 
Un român spune că copiii merg de drag la școală în Anglia (Foto: TikTok)

Ionuț, un român care locuiește cu familia în Anglia, a postat un clip pe TikTok în care remarcă diferențele de sistem atunci când vine vorba despre școală. El spune ca în Anglia copiii merg "de drag" la școală".

Potrivit Anunțul UK, tânărul locuiește în apropiere de Manchester, are doi copii și lucrează ca taximetrist.

"Salutare, oameni buni!

Vreau să aduc în discuție această chestiune legată de școală, fraților. Anglia versus România. Știți și voi foarte bine ce se întâmplă în România la școală și ce se întâmplă în Anglia. Există o diferență foarte mare.

Sper că să împărtășiți și voi online aceste lucruri, că poate o să se adopte și la noi. Aici în Anglia e foarte simplu: copiii merg de drag la școală. Deci nu au în ghiozdan 15-20 de kilograme ca să le rupă coloana. Temele le fac în clasă, la sfârșitul orelor, la after-school și așa mai departe. Și dacă au teme, nu-i rup acasă cu foarte multe sarcini. Deci totul e lejer și se învață la o capacitate maximă.

Deci, încercați să luați aminte, vorbiți cu oamenii care sunt aici în Anglia și o să vedeți diferențele între România și Anglia la școală, pentru copiii voștri.

Vă pup și o să auzim de bine!", spune românul. 

VIDEO

@ionutpromovari Nu au gheozdane cu 10 kg de carti invatand o istorie fara de folos sau alte materi inutile! school #foryou #tiktok #pentrutine #fyyyy #informed #mesage #breakingnews#pentrutine#fyyyy #uk#trend #romania #bucuresti #pentrutine #fyyyy #foryou#tiktok#london #uk #tiktok #pentrutine #fyyyy #copii #professor #scoala ♬ In the presence of Angels - Braam Official

 

Părerile românilor sunt împărțite

 

Românii care au lăsat comentarii la clip au păreri împărțite. În timp ce unii sunt de acord cu ce spune tânărul, alții spun că se face mai multă școală în România.

Iată doar câteva dintre comentarii:

“Greșit! În România se face școală, din cauza căreia ajung să profeseze o meserie cu drag. În Anglia, există o destrăbălare mare în școli, cu probleme legate de droguri și violență!

"Nu au teme pentru acasă, nu au ghiozdane și o masă caldă la prânz."

"Te înțeleg. Fiu-meu este în clasa a 7-a la liceu și am rămas plăcut surprinsă când am văzut ce învață el acolo. Nu se poate compara cu sistemul din România. Nu mai vrea să meargă la școală în țară.”

"Merg de drag că nu fac nimic"

"Am mutat copilul după examenul de clasa a 9-a în România, iar acum este în anul 10 aici. La matematică, învață fracții, care la noi se studiază în clasa a 3-a. Îi place pentru că programa este mai ușoară.”

"În Anglia, sistemul de învățământ este în pas cu tehnologia, spre deosebire de România. Noi încă folosim modelul vechi de pe vremea lui Ceaușescu. Aici, multe teme se fac online și nu numai."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel