Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Roma. Tălăngi și pancarte în centrul orașului, agricultorii își strigă nemulțumirea. ”Până la urmă o să murim”
WhatsApp
Un grup de agricultori italieni s-au adunat joi în piaţa Campidoglio din Roma, cerându-i premierului Giorgia Meloni să îi sprijine mai mult şi să blocheze politicile Uniunii Europene pe care le consideră nocive pentru domeniul lor de activitate.
Fermierii protestează și în Italia: peste 100 de tractoare au blocat ieșirea de pe autostrada A1 spre Roma / Foto: Captura Youtube

În decorul arhitectonic proiectat de Michelangelo, fermierii au adus tălăngi şi bannere; unul din mesajele afişate a fost "Giorgia, ascultă-ne!".

Agricultorii protestează în stradă în mai multe ţări din Europa, printre care Polonia, Franţa sau Germania, având probleme similare: preţuri scăzute ale produselor agricole, costuri în creştere, importuri ieftine din afara UE şi constrângeri create de legislaţia europeană împotriva modificărilor climatice.

„Guvernul nu este apropiat de noi”



Fermierii sunt o categorie de alegători importantă pentru coaliţia guvernamentală de dreapta condusă de Meloni, care are o relaţie apropiată cu asociaţia de agricultori Coldiretti, principala structură de lobby din domeniu, informează Agerpres.

Protestele actuale sunt însă organizate de grupuri mai mici, fără astfel de legături. "Nu avem nicio relaţie cu guvernul până acum, deoarece nu ne ajută. Guvernul nu este apropiat de noi şi gata", a declarat Mattia Buzzone, un protestatar în vârstă de 18 ani din Sicilia.

O altă manifestaţie a avut loc ceva mai târziu în cursul zilei în apropiere de Circus Maximus; lângă arenele romane au ajuns şi tractoare.

Coloane de autovehicule agricole au trecut la precedentele demonstraţii şi pe lângă Colosseum şi alte monumente din antichitatea romană. Guvernul a acceptat atunci să reintroducă scutiri fiscale pe care le eliminase pentru anul curent.

 

„Nu putem trăi”



Un proiect de lege aflat pe agenda parlamentului italian prevede scutirea de taxe pentru veniturile agricole de până la 10.000 de euro şi reduceri de 50% ale impozitelor pentru venituri între 10.000 şi 50.000 de euro.

"Trebuie să fim recompensaţi, fiindcă avem multe impozite (...) trebuie să ne numărăm tot timpul mărunţişul. Nu putem trăi (...) până la urmă o să murim", a susţinut Daniele, un fermier care a refuzat să îşi dezvăluie şi numele de familie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel