Această supă este bogată în proteine, fibre și nutrienți esențiali și este perfectă pentru a fi servită ca o masă principală sau ca o gustare sănătoasă.
- O ceapă medie, tocată
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 2 morcovi mari, tăiați cubulețe
- 2 teline mici sau 1 țelină mare, tăiate cubulețe
- Un cartof mare, tăiat cubulețe
- O cană de linte uscată (de preferat roșie, dar puteți opta și pentru altă culoare)
- 6 căni de supă de legume sau apă
- O linguriță de turmeric măcinat
- O linguriță de boia de ardei dulce
- Sare și piper negru măcinat, după gust
- 2 linguri de ulei de măsline sau unt
Opțional: smântână sau câteva semințe de dovleac pentru decor
- Într-o oală mare, încingeți uleiul de măsline sau untul la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le până devin moi și translucide, timp de aproximativ 5 minute.
- Adăugați morcovii, țelina și cartoful și gătiți-le timp de aproximativ 7-8 minute, amestecând din când în când.
- Spălați lintea sub apă rece și adăugați-o în oală, împreună cu turmericul și boiaua de ardei dulce. Amestecați bine.
- Turnați supa de legume sau apa peste legume și linte. Aduceți amestecul la fierbere, apoi reduceți focul și lăsați-l să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când legumele și lintea sunt moi.
- Folosind un blender vertical sau un blender de banc, pasează supa până când obțineți o consistență cremoasă. Dacă este prea groasă, puteți adăuga puțină supă sau apă pentru a o subția.
- Ajustați gustul cu sare și piper, după preferință.
- Serviți supa cremă de linte caldă, decorată cu smântână sau iaurt grecesc și cu un strop de ulei de măsline, dacă doriți. Poate fi însoțită de crutoane sau pâine prăjită.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News