Conform informațiilor furnizate de Biroul de presă al Poliției Capitalei, anchetatorii au efectuat 17 percheziții la domiciliile suspecților, în cadrul dosarului care vizează mai multe infracțiuni grave. Opt persoane au fost reținute și urmează să fie audiate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.
Modul de operare al infractorilor era bine pus la punct. Angajații cluburilor identificau turiștii străini și îi convingeau să consume băuturi alcoolice peste măsură. După ce victimele ajungeau într-o stare avansată de ebrietate, suspecții le păcăleau să facă consumații din ce în ce mai mari. Ulterior, foloseau cardurile și telefoanele acestora pentru a efectua transferuri frauduloase de bani din conturile victimelor.
În cazurile în care turiștii nu se lăsau convinși sau refuzau să coopereze, membrii rețelei apelau la violență fizică. În unele situații, victimele erau bătute sau chiar sechestrate până când suspecții reușeau să obțină acces la fondurile lor.
"Din cercetări, s-a stabilit că în unele cazuri bănuiții ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violență, persoanele vătămate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate în mod ilegal a acestora", se arată în comunicatul Poliției Capitalei.
După efectuarea perchezițiilor, suspecții vor fi conduși la audieri, unde se vor dispune măsurile legale necesare. Cercetările sunt coordonate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Suspecții sunt acuzați de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacții financiare în mod fraudulos și tăinuire.
Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News