Restul, în schimb, pot intra oriunde, uneori chiar gratis. Acelaşi oficial şi-ar dori ca angajaţii să nu fie primiţi la locul de muncă dacă nu s-au vaccinat, iar o măsură similară ar putea viza şi sistemul de învăţământ. Mai exact, cadrele didactice care refuză vaccinarea ar putea fi obligate să facă un test COVID la fiecare două zile, iar costurile să fie suportate din propriul buzunar.
Totuși, adjunctul procurorului general al Israelului, Raz Nizri, a avertizat autoritățile că nu au dreptul de a îngrădi accesul la educație, fie că este vorba despre unități de învățământ de stat sau private, scrie Times of Israel.
„Cei care nu se vaccinează ne pun pe toţi în pericol şi ne împovărează sistemul sanitar”, a spus și premierul Benjamin Netanyahu, în contextul în care numărul imunizărilor a scăzut în ultima săptămână în Israel. Pe de altă parte, și numărul îmbolnăvirilor a ajuns la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lui decembrie, iar numărul pacienților grav bolnavi a scăzut, joi, sub 1.000, pentru prima dată din ianuarie.
Deși Israelul este țara campioană mondială în materie de vaccinări, în ultimul timp a luat amploare un curent al celor care ezită sau sunt sceptici în privința vaccinării. Oficialii se străduiesc să-i convingă pe oameni să se vaccineze, inclusiv prin combaterea fake news-urilor care se propagă online sau prin diverse stimulente și avantaje acordate. Potrivit Canal 12, oficialii vor să limiteze accesul celor care refuză să se vaccineze în sălile de fitness, hoteluri, restaurante, evenimente culturale și sportive, în timp ce vaccinații s-ar putea bucura de intrare liberă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News