Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Reparațiile la infrastructura feroviară din incinta Portului Constanța, demarate
WhatsApp
Lucrările de reparații la infrastructura feroviară din Portul Constanța au fost demarate, a anunțat joi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Au început lucrările de reparații la infrastructura feroviară din incinta Portului Constanța! Ieri au fost semnate ordinele începere a lucrărilor și procesele verbale de predare a amplasamentelor pentru repararea a 35 de linii (cu o lungime totală de 13,39 km) și a 75 aparate de cale”, a transmis Sorin Grindeanu.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, lucrările de reparații și întreținerea a infrastructurii feroviare publice din incinta Portului Constanța au drept scop redeschiderea pentru circulație și manevră a unor linii, închise în prezent din motive tehnice, și readucerea în regim normal de funcționare a aparatelor de cale.

Reparațiile la infrastructura feroviară din incinta Portului Constanța, demarate

 

Compania precizează că, din cauza volumului mare de lucrări și având în vedere caracterul urgent al acestora, pentru reducerea timpului de efectuare a reparațiilor, respectiv a termenului de redeschidere a liniilor, lucrările au fost împărțite în două loturi.

Acestea se desfășoară pe raza stațiilor Port Zona A, Port Zona B și Port Mol V.

Durata de execuție a lucrărilor, în cazul ambelor loturi, este de 149 de zile. Sursa de finanțare a acestor lucrări este asigurată prin Fondul de rezervă bugetară, aflat la dispozitia Guvernului României.

Premierul Nicolae Ciucă spune, prezent la semnarea unui contract pentru execuția unui lot de pe A7, că deja „începe să devină uzual”: „E datoria noastră să asigurăm că tot ceea ce înseamnă așteptările populației, cât și asumarea din partea guvernului se va realiza”.

„E un moment care începe să devină uzual. În urmă cu câteva zile a fost semnat primul contract pentru lotul Ploiești - Buzău. Apreciez că este foarte important să asigurăm acest ritm de coerență derulării întregului program, pentru că obiectivul asumat pentru anu acesta e ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova.

E un proiect așteptat de foarte mult timp de români și e datoria noastră să asigurăm că tot ceea ce înseamnă așteptările populației, cât și asumarea din partea guvernului se va realiza ”, a spus Nicolae Ciucă, prezent la semnarea contractului între CNAIR și compania Pizzarotti pentru execuția Lotului 1 al Autostrăzii Ploiești-Buzău (secțiunea A7).

Începe construcția Autostrăzii Moldovei A7. Ciucă: Începe să devină uzual

 

El spune că sunt alocate sume importante pentru A7 - 12 miliarde de euro prin PNRR și 9 miliarde de euro prin fondurile de coeziune.

„Tot ceea ce trebuie făcut în continuare este să facem tot ceea ce depinde de noi, astfel încât aceste obiective să poată avea ritmicitatea necesară pentru a ne încadra în trermenele asumate”, conchide Ciucă.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că este al doilea contract dintr-un total de 13.

„În cazul contractului de față vorbim de aproximativ 1,5 miliarde de lei fără TVA, de 21 de kilometri de autostradă și de un termen de execuție de 20 de luni. Mă aștept ca cei care au câștigat să înceapă să lucreze pe teren. Să vă țțineți de termenele contractului”, menționat Grindeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
pixel