Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Reguli noi pentru românii care călătoresc în Italia, de astăzi: Anunț de ultimă oră al TAROM
WhatsApp
Schimbări majore pentru cei care călătoresc în Italia. Începând de astăzi, 29 decembrie, în toate aeroporturile din peninsulă va fi obligatorie purtarea măștilor de tip FFP2.
Sursa foto: Facebook @Tarom

"Vă informăm că începând de mâine, 29 decembrie 2021, pe toate aeroporturile din Italia va fi instituită măsură obligativității purtării (doar) a măștii tip FFP2 pentru toți pasagerii care sosesc în și/sau tranzitează acesta țară", a fost mesajul publicat, marți seara, pe pagina de Facebook a companiei TAROM.

Reguli noi pentru românii care călătoresc în Italia, de astăzi

 

Momentan, în Italia este în vigoare decretul aprobat de autoritățile italiene pe 23 decembrie. Una din cele mai importante prevederi  ae=le decretului privește obligativitatea purtării măștilor FFP2, considerată a fi cele mai performante în ceea ce privește protecția împotriva infectării cu COVID-19.

Comitetul Tehnic Științific (CTS)  a decis astăzi noi reguli de carantină, cu o posibilă reducere a izolării pentru cei vaccinați cu trei doze care intră în contact cu o persoană pozitivă la Coronavirus. În bilanțul îmbolnăvirilor din 28 decembrie a fost stabilit un nou record în ceea ce privește numărul de infecții și de tampoane: 78.313 cazuri noi au fost înregistrate la 1.034.677 de teste analizate, cu 202 decese Covid. Rata de pozitivitate este de 7,6%, iar spitalizările sunt în creștere. Între timp, campania de vaccinare continuă: până în prezent, în Italia au fost administrate 109.646.086 de doze de vaccin Covid. Pfizer anunță sosirea în primăvară a unui vaccin adaptat la varianta Omicron.

CTS, noi reguli de carantină

 

Creșterea dramatică a numărului de infecții din ultimele zile este probabil să fie o problemă uriașă, nu numai din punct de vedere sanitar, ci și din cauza riscului ca serviciile esențiale - cum ar fi transportul, securitatea și spitalele - să fie paralizate dacă, odată cu cazurile pozitive, cresc și carantinele. Varianta Omicron se dovedește a fi extrem de contagioasă, dar, din fericire, și mai puțin virulentă, motiv pentru care, în ultimele zile, au existat mai multe voci autorizate care au cerut guvernului să modifice durata carantinei.

Potrivit fizicianului Roberto Battiston, de exemplu, "aplicând variantei Omicron regulile de carantină și de izolare a trusturilor concepute într-o altă fază a pandemiei, ne-am putea afla de facto într-o închidere generalizată". Din acest motiv, CTS se întrunește pentru a evalua dacă există motive pentru a modifica regulile în vigoare.

Potrivit Fanpage.it ar fi aceste ipoteze studiate de Comitetul Tehnic Științific: nici o zi de carantină pentru contactele contactelor pozitive care au primit trei doze de vaccin, cinci zile de carantină pentru contactele pozitive Covid care au completat doar ciclul primar de vaccinare (adică o singură doză J & J sau două doze Pfizer, Moderna și AstraZeneca). Contactele contactelor persoanelor pozitive nevaccinate vor trebui să respecte o perioadă de carantină de 7/10 zile.

Cu toate acestea, în ceea ce privește Covid pozitiv, discuția în cadrul CTS este încă deschisă, deoarece există - în rândul membrilor săi - orientări diferite. În prezent, persoanele asimptomatice care au un test pozitiv pentru SARS-CoV-2 se pot întoarce în comunitate după o perioadă de izolare de cel puțin 10 zile de la apariția testului pozitiv, după care se efectuează un test molecular cu rezultat negativ (10 zile + test).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel