Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Reguli noi pentru călătoriile cu avionul în UE: Ce trebuie să facă pasagerii
WhatsApp
Oficialii statelor membre ale Uniunii Europene s-au pus de acord cu privire la noi standarde comune de igienă pentru călătoriile cu avionul. Acordul urmează să fie aprobat în mod formal şi de miniştrii europeni ai Transporturilor.
Foto ILUSTRATIV

Andreas Scheuer, ministrul Transporturilor din Germania, ţară care a preluat la 1 iulie preşedinţia Uniunii Europene, a apreciat faptul că propunerea Germaniei „a fost acceptată de colegi la nivel european și că am putut conveni asupra acestor standarde uniforme”.

Printre măsurile convenite se numără protecţia gurii şi nasului pentru pasageri, începând cu vârsta de şase ani, şi păstrarea distanţei sociale în aeroporturi în timpul controalelor de securitate şi procedurilor de check-in.

De asemenea, trebuie garantată o anumită cotă de aer proaspăt în avioane, iar informaţiile trebuie să fie disponibile în mai multe limbi.

 

Scaunul din mijloc nu trebuie să rămână liber

 

În schimb, la bordul avioanelor, scaunul din mijloc nu trebuie să rămână liber.

Aceste standarde comune îndeplinesc cel puţin unele dintre solicitările formulate de companiile aeriene, care au atras atenţia asupra faptului că diferitele standarde existente în prezent provoacă confuzie, scrie Observator.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel