Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Regele Charles a abordat în primul discurs de Crăciun problema crizei costului vieții. Reacțiile oamenilor au fost neașteptate
WhatsApp
În primul său discurs de Crăciun de după moartea reginei, regele Carol al III-lea a abordat criza costului vieții.
O familie din Maramureș, oaspete de onoare la încoronarea Regelui Charles / Foto: Captură video youtube

Iarna aceasta a fost destul de grea pentru milioane de gospodării din Marea Britanie din cauza creșterii costurilor alimentelor și energiei. Iar criza a fost exacerbată de Crăciun, cunoscută ca fiind cea mai scumpă perioadă a anului.

Dacă la toate acestea se adaugă grevele de la NHS, National Rail și Royal Mail, se pare că țara se află într-o situație dificilă în acest moment.

 

Regele Charles, discurs despre criza actuală

 

În timp ce vorbea astăzi în fața națiunii, Charles - care cu siguranță nu trebuie să își facă griji cu privire la dificultățile financiare - a abordat criza actuală.

"În această perioadă de mare anxietate și greutăți, fie pentru cei din întreaga lume care se confruntă cu conflicte, foamete sau dezastre naturale, fie pentru cei de acasă care găsesc modalități de a-și plăti facturile și de a-și menține familiile hrănite și încălzite, o vedem în umanitatea oamenilor din toate națiunile noastre și din Commonwealth, care răspund atât de ușor la situația dificilă a altora.

Vreau să aduc un omagiu în special tuturor acelor oameni minunat de buni care oferă cu generozitate alimente sau donații, sau cea mai prețioasă marfă dintre toate, timpul lor, pentru a-i sprijini pe cei din jurul lor care au cea mai mare nevoie, împreună cu numeroasele organizații caritabile care fac o muncă extraordinară în cele mai dificile circumstanțe.

Bisericile noastre, sinagogile, moscheile, templele și gurdwaras, s-au unit încă o dată pentru a-i hrăni pe cei flămânzi, oferind dragoste și sprijin pe tot parcursul anului.

O astfel de solidaritate sinceră este cea mai inspirată expresie a iubirii aproapelui nostru ca pe sine. Prințul și Prințesa de Wales au vizitat recent Țara Galilor, punând în lumină exemple practice ale acestui spirit comunitar.", a transmis Regele.

 

Discursul a primit recenzii mixte din partea oamenilor

 

Discursul a primit recenzii mixte din partea telespectatorilor de acasă, unul dintre ei scriind: "Charles mulțumind voluntarilor pentru că încearcă să hrănească oamenii în timp ce stă într-un palat pare puțin ipocrit."

Un altul, care a cerut ca Marea Britanie să "renunțe la monarhie", a adăugat: "Dar nu-l face să creadă că este obscen să se cheltuiască atât de mulți bani pentru o încoronare."

Însă nu toată lumea a considerat că a fost ipocrit.

"Regele s-a descurcat atât de minunat în primul său discurs din ziua de Crăciun", a spus un utilizator.

Altă persoană a intervenit: "Regele Carol a ținut un discurs minunat în prima zi de Crăciun".

Și apoi au fost și cei care au văzut ambele părți, inclusiv această persoană care a comentat: "Minunat discurs al lui Charles despre durere, despre cultura noastră multiconfesională/neconfesională și despre oamenii care se ajută unii pe alții. Dar nu pot să trec niciodată peste un rege care vorbește despre criza costului vieții".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel