Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Razie la Untold. Peste 1100 de șoferi, testați pentru alcool și consum de droguri 
WhatsApp
A fost razie la Cluj, cu ocazia festivalului Untold care strânge zeci de mii de tineri, iar riscul de consum de substanțe interzise este unul ridicat. 

Peste 1.100 de şoferi au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drug-test, în noaptea de joi spre vineri, în cadrul unei acţiuni derulate de poliţiştii rutieri clujeni, sprijiniţi de poliţişti rutieri ai Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai altor inspectorate de poliţie judeţene din ţară.

Conform unui comunicat de presă al IGPR, aproximativ 1.179 de conducători auto au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drug-test, fiind aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (sub limita de infracţiune), conducătorilor auto fiindu-le reţinut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 21 de infracţiuni, dintre care 16 la regimul circulaţiei pe drumurile publice, respectiv 13 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive şi 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului, precizează sursa citată.

Astfel, poliţiştii rutieri au depistat, pe strada Calea Floreşti din municipiul Cluj-Napoca şi pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, doi şoferi care se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive.

Tot pe Calea Floreşti a fost depistat la volan un şofer care era sub influenţa băuturilor alcoolice, fiindu-i înregistrată o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Untold 2022 a debutat joi seara

 

Festivalul UNTOLD - ediţia a şaptea începe joi, la Cluj-Napoca, ceremonia oficială de deschidere marcând şi o premieră pentru România - un show unic al germanului Claptone.

Artistul a fost înconjurat de 100 de dansatori şi animatori, într-un spectacol de bal mascat, iar mii de măşti vor fi oferite fanilor.

"Temple of Luna" este tema UNTOLD 2022, iar, potrivit organizatorilor festivalului, ea va fi prezentată pe mainstage, prin decorul special, luminile fascinante, conţinutul video şi momente unice.

Participanţii la UNTOLD vor fi aşteptaţi de personaje fantastice, acrobaţi internaţionali, animatori, majorete, dansatori veniţi din România, Franţa, Olanda, Marea Britanie, Germania sau Ucraina, parade şi spectacole cu foc sau leduri.

"Un uriaş tărâm al bucuriei, de peste 235.000 de metri pătraţi, în care acrobaţii pe picioroange, care poartă costume desprinse parcă dintr-o altă lume, vor aduce Luna mai aproape de Pământ şi vor fi ajutoarele Vrăjitorului, ocrotitorul Festivalului. Trupele Golden Trees (România), Flying Traveler (Germania), Fantasy Trees (Olanda), White World (Franţa), Hummingbirds, Light Balance (Ucraina) şi Red Priestesses (Marea Britanie) vor defila în cele patru zile şi patru nopţi de magie", afirmă organizatorii.

Au fost pregătite de asemenea zone de relaxare, de mâncare şi băuturi, sesiuni de make-up, studio de tatuaje, experienţe VR, scene şi workshop-uri tematice sau walking act-uri cu membrii White Walkers (România), Magic Puppet, The Alchimist, Bubble Emilia sau Sun, Nature, White Queen, Queen of Hearts.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel