Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Râuri de lacrimi pentru tânăra doctoriță din Constanța. Trupul Dianei Popescu a ajuns acasă și a fost depus la biserică
WhatsApp
Diana Popescu era din Constanța și nu avea nici măcar 30 de ani, atunci când boala a răpus-o. Tânăra a dus o lungă luptă cu cancerul, luptă în care multă lume i-a fost alături, însă pe care nu a reușit să o câștige. Trupul ei neînsuflețit a ajuns în țară, pentru cei care vor să își ia rămas bun.
Râuri de lacrimi pentru tânăra doctoriță din Constanța. Trupul Dianei Popescu a ajuns acasă și depus la biserică / Foto: Facebook

Trupul Dianei Popescu s-a întors din Turcia, unde primea îngrijiri pentru boala sa și a fost depus la biserică. Tânăra va fi înmormântată joi, când toți prietenii și cei care au ajutat-o cu donații sunt așteptați să o însoțească pe ultimul ei drum.

Preotul Jean Ion, care va oficia slujba de înmormântare a Dianei, a anunțat: „Trupul neînsuflețit al Dianei este depus în biserica noastră, Sf.Ierarh Vasile cel Mare din Constanța, str.Ion Neculce, nr.2G, cartier Inel 2. Slujba stâlpilor a avut loc astăzi, 25 ianuarie, la ora 18.00, iar înmormântarea va fi oficiată mâine,  joi, 26 ianuarie, la ora 11:00. Cei ce doriți să-i aduceți un ultim omagiu sunt așteptați la locația menționată! Dumnezeu s-o ierte!”, conform Replica Online.

 

Românca a devenit medic pentru a ajuta alți oameni ca ea, însă nu a mai avut timp

 

Diana a fost o mare luptătoare și a reușit să învingă o dată cancerul. Apoi a promis că va ajunge medic, pentru a ajuta alte persoane în situația ei și a reușit. Însă cancerul a revenit încă o dată, având ultimul cuvânt de această dată.

În ultimele zile din viața ei, tânăra din Constanța se afla la terapie intensivă în Turcia. Sistemul respirator a fost cel care a cedat primul, însă familia spera ca rugăciunile și credința să le mai salveze încă o dată fiica. Din păcate, tânăra a murit sâmbătă, 21 ianuarie, după lungi suferințe. 

În 2021, Diana își spunea povestea pentru ca oamenii cu suflet mare să o ajute cu strângerea banilor pentru tratamente:

,,Numele meu este Diana Popescu și am 26 de ani, visul meu dintotdeauna a fost să devin medic, să ajut oamenii aflați în suferință, dorința insuflată de mama mea care este asistent medical. Dar viață a avut alte planuri pentru mine și în toamna anului 2016, când eram anul 3 la Facultatea de Medicină, am fost diagnosticată cu sarcom de părți moi la coapsă dreapta și metastaze pulmonare.

Norocul meu a fost să descopăr o echipa de medici minunați la Spitalul din Turcia, medici care au luptat cot la cot cu mine, să-mi salveze viață. Am urmat un tratament dur, am suferit, am plâns, m-am simțit de multe ori înfrântă de boală, însă nu am cedat. Am luptat și cancerul a intrat în remisie. În tot acest timp nu am renunțat la visul meu și anul trecut am absolvit cu brio Facultatea de Medicină, devenind medic.

Din păcate, nu am putut practică deoarece cancerul a recidivat, de dată asta mult mai agresiv, acum am metastază la sân, metastază la creier care îmi pune în pericol viața, și leucemie cronică. Șansă mea să mă salvez și să-mi continui viață este un nou tratament în Turcia, tratament care include și o operație pe creier, deoarece metastaza de la creier îmi afectează iremediabil vederea și îmi pune în pericol viață”, scria tânăra pe atunci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel